«Δημοτικοί χοροί: Από τη βίωση στην αναβίωση» | Παρουσιάστηκε το βιβλίο-ύμνος στην παράδοση από τον «Ασκληπιό»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη, το βιβλίο  «Δημοτικοί χοροί: Από τη βίωση στην αναβίωση», που αποτελεί έναν ύμνο στην παράδοση του τόπου μας και έχει την «σφραγίδα» του Λαογραφικού- Χορευτικού ομίλου Τρικάλων «Ο Ασκληπιός».

Η αρχή της εκδήλωσης έγινε από τον Πρόεδρο του «Ασκληπιού» Γιάννη Σούλιο, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιστημονική ημερίδα που είχε γίνει στις 18 Μαρτίου του 2006 στο Δημαρχείο Τρικάλων, τα πρακτικά της οποίας απομαγνητοφωνήθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στο βιβλίο που παρουσιάστηκε σήμερα.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Θεόδωρος Νημάς φιλόλογος, διδάκτωρ ιστορίας εκπαίδευσης και Πρόεδρος του ΦΙΛΟΣ Τρικάλων και ο Δημήτριος Ράπτης διδάκτωρ λαογραφίας, λέκτορας Παν/μίου Ιωαννίνων. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν από το βήμα της εκδήλωσης ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Τάκης Παζαίτης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων Έφη Λεβέντη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας. Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημήτρης Παδιός δημοσιογράφος.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση του εφηβικού τμήματος του «Ασκληπιού», που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.