Δημοψήφισμα 2015: Άνοιξαν οι κάλπες-Ποιος σταυρός είναι έγκυρος

Από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ θα διαρκέσει η σημερινή ψηφοφορία για το δημοψήφισμα 2015. Η όλη διαδικασία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, όπως είχε γίνει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Οι εκλογείς προσέρχονται στην αίθουσα ψηφοφορίας, ένας-ένας ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες ή όπως ειδικότερα ορίζει η εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο.
Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στο δημοψήφισμα 2015 γίνεται με βάση:
Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι, αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του.
Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ή στο Λιμενικό Σώμα, οι οποίοι ψηφίζουν με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους στην περιφέρεια όπου υπηρετούν, προσέρχονται στο εκλογικό κατάστημα ατομικά και όχι συντεταγμένοι ή με οποιαδήποτε συνοδεία.
Οι εκλογείς θα λάβουν δύο ψηφοδέλτια στο δημοψήφισμα 2015 εκ των οποίων στο ένα θα μπορεί να μπει σταυρός.
Για να είναι νόμιμο το δημοψήφισμα 2015 θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος.
Κοντά στις 21:00 την Κυριακή εκτιμάται θα υπάρχει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος του δημοψηφίσματος 2015.