TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Σήμερα οδηγείται ενώπιον της ανακρίτριας – Οι καταθέσεις που τον ενοχοποιούν

Φεβ 21, 2021
in Ελλάδα
Δημήτρης Λιγνάδης: Σήμερα οδηγείται ενώπιον της ανακρίτριας – Οι καταθέσεις που τον ενοχοποιούν
Share on FacebookShare on Twitter

Το κατώφλι της 19ης ανακρίτριας αναμένεται να περάσει τις επόμενες ώρες ο δημοφιλής σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος, συγκεντρώνοντας τα τελευταία 24ωρα αποδεικτικό υλικό, οδηγήθηκαν στην άσκηση δίωξης σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη για το κακούργημα του βιασμού. Στη συνέχεια, η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έφτασε στη ΓΑΔΑ μαζί με τον συνήγορό του Νίκο Γεωργουλέα, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με το εάν έχει εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του. Η απάντηση που έλαβαν ήταν αρνητική και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιγνάδης έδωσε το προσωπικό του τηλέφωνο, ώστε εάν χρειαζόταν, να το καλέσουν για να μεταβεί εκ νέου. Η κίνηση του σκηνοθέτη δεν ήταν τυχαία, αφού με τον τρόπο αυτό έδειξε στις Αρχές ότι είναι διαθέσιμος και δεν έχει πρόθεση αποφυγής της Δικαιοσύνης, ισχυρισμό που αναμένεται να προβάλλει και κατά την απολογία του, στο σκέλος που θα αφορά στην προφυλάκισή του ή μη.

Το χρονικό των καταθέσεων που οδήγησαν στο ένταλμα

Η εισαγγελία της Αθήνας συγκέντρωσε σύμφωνα με πληροφορίες τρεις μαρτυρικές καταθέσεις που κατέστησαν αναπόφευκτη την άσκηση δίωξης για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Η καθοριστική κατάθεση, ήταν αυτή ενός εκ των φερόμενων ως θυμάτων του σκηνοθέτη, πρόσωπο το οποίο υποδείχθηκε από τον Βασίλη Κυπαρισσόπουλο. Ο τελευταίος είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, υποστήριξε ότι τον γνώρισε σε ηλικία 15 ετών, περιγράφοντας σκληρά περιστατικά.

Αν και τα καταγγελλόμενα αδικήματα στην συγκεκριμένη μήνυση είχαν παραγραφεί, ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος φέρεται να υπέδειξε ένα ακόμη θύμα του σκηνοθέτη, το οποίου η υπόθεση δεν είχε παραγραφεί. Αυτό ήταν και το πρόσωπο – κλειδί που κατέθεσε την μαρτυρία του στις εισαγγελικές Αρχές. Μάλιστα, η δικηγόρος του Βασίλη Κυπαρισσόπουλου, Μαρία Κουρτέση είχε κάνει γνωστό ότι υπάρχουν δύο ακόμη μαρτυρίες προσώπων, εκ των οποίων το ένα υπήρξε θύμα του σκηνοθέτη, με τα περιστατικά να τοποθετούνται μεταξύ 2014 -2017.

Η δεύτερη κατάθεση που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς, δόθηκε από 40χρονη γυναίκα, που φέρεται να κινούνταν στο στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη και να γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις. Τέλος, η τρίτη κατάθεση που «έδεσε» τον φάκελο σε βάρος του κ. Λιγνάδη ήρθε από μάρτυρα – φιλικό πρόσωπο του δεύτερου ανθρώπου που έχει μηνύσει τον σκηνοθέτη.

Η δεύτερη μήνυση κατατέθηκε το πρωί της Παρασκευής. Ο γνωστός σκηνοθέτης καταγγέλλεται για βιασμό 14χρονου, που έχει τελεστεί, σύμφωνα με τον μηνυτή το 2010 και ως κακούργημα δεν έχει παραγραφεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου, με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του. Το φερόμενο θύμα φέρεται να υποστηρίζει ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και ότι ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Πρέπει να σημειωθεί, ότι στη μήνυση του φέρεται να κάνει αναφορά και σε αλλά παιδιά, τα οποία ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

Ο 25χρονος σήμερα άνδρας φέρεται να καταγγέλλει: «Μας πλησίασε λέγοντάς μας ότι ψάχνει νέα ταλέντα για το θέατρο. Μας είπε ότι είχε πολλές γνωριμίες και μπορούσε να βοηθήσει όποιον ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μ’ έπαιρνε και πηγαίναμε σε συναυλίες πολύ γνωστών τραγουδιστών». Μάλιστα, σύμφωνα με τη μήνυση ο γνωστός σκηνοθέτης δεχόταν και άλλους ανήλικους στο σπίτι του. «Είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του και με άλλα παιδιά, όπου συνέχιζε να μας λέει ότι θα μας αναδείξει. Εκεί στο διαμέρισμά του με θέα την Ακρόπολη με βίασε. Προσπαθούσα να αντισταθώ. Τον έβριζα. Μ’ έδιωξε. Έκτοτε δεν τον ξανασυνάντησα. Ήμουν 14 χρόνων, πήγαινα στη Β` Γυμνασίου».

Ωστόσο, ο μηνυτής φέρεται να βρίσκεται στο εξωτερικό, αλλά είχε προτείνει μάρτυρα προς επίρρωση των ισχυρισμών του. Αυτός ο μάρτυρας κατέθεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, επιβεβαιώνοντας πολλές από τις καταγγελίες του 25χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη, μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του, και πως ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες. Στη συνέχεια -σύμφωνα με την κατάθεση- ο σκηνοθέτης φέρεται να τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις. Όμως, η παρέα αποφάσισε να φύγει αμέσως από το σπίτι και ο ίδιος ο μάρτυρας δεν ξαναπήγε ποτέ, ενώ -όπως υποστηρίζει- είναι σίγουρος ότι ο φίλος του λέει την αλήθεια για τον βιασμό του, κρίνοντας από τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Αρνείται τα πάντα ο Λιγνάδης

«Αρνείται όλα όσα ακούγονται», υπογράμμισε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, σε δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ. «Μόλις εξεδόθη το ένταλμα προσήλθε αυτοβούλως δεν υπάρχει θέμα να κρυφτεί ή να διαφύγει» ξεκαθάρισε περιγράφοντας στη συνέχεια και την μεσημεριανή τους «επίσκεψη» στη ΓΑΔΑ.

«Ο κ. Λιγνάδης είναι έντιμος, ειλικρινής και με οργανωμένη σκέψη. Ήρθε αμέσως στη ΓΑΔΑ, έχει πολύ καλή συνεργασία, προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία. Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω η κατηγορία είναι για βιασμό. Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες», κατέληξε ο κ. Γεωργουλέας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Σε ανακοίνωση προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την δημοσιοποίηση της είδησης του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του σκηνοθέτη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα.

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

πηγή :https://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/1169601/dimitris-lignadis-simera-odigeitai-enopion-tis-anakritrias-oi-katatheseis-poy-ton-enoxopoioyn

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Ηλεκτρικό ρεύμα: Περίπου 32.000 επιχειρήσεις χάνουν την επιδότηση γιατί κλέβουν ρεύμα
Ελλάδα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Περίπου 32.000 επιχειρήσεις χάνουν την επιδότηση γιατί κλέβουν ρεύμα

Απρ 26, 2025
Φορολογικές δηλώσεις: Ολοκληρώθηκε η αυτοματοποιημένη υποβολή των προσυμπληρωμένων
Ελλάδα

Φορολογικές δηλώσεις: Ολοκληρώθηκε η αυτοματοποιημένη υποβολή των προσυμπληρωμένων

Απρ 25, 2025
Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο β’ γύρος – Πώς θα βγαίνουν οι δήμαρχοι
Featured

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο β’ γύρος – Πώς θα βγαίνουν οι δήμαρχοι

Απρ 25, 2025
Δήμαρχος Πόρου για επίθεση σε 85χρονη: «Δεν ήταν οργανωμένη συμμορία, ήθελαν να κάνουν ένα αστείο»
Ελλάδα

Δήμαρχος Πόρου για επίθεση σε 85χρονη: «Δεν ήταν οργανωμένη συμμορία, ήθελαν να κάνουν ένα αστείο»

Απρ 24, 2025
Άρης Μουγκοπέτρος: «Πες την αλήθεια για την κροτίδα» – Τι ζητά από τον φίλο του
Ελλάδα

Άρης Μουγκοπέτρος: «Πες την αλήθεια για την κροτίδα» – Τι ζητά από τον φίλο του

Απρ 23, 2025
Πάσχα 2025: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία
Ελλάδα

Τότε κλείνουν τα σχολεία για το καλοκαίρι

Απρ 23, 2025
Next Post
21 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

21 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Κορονοϊός: Διαδηλώσεις σε πόλεις της Γερμανίας κατά των περιοριστικών μέτρων

Κορονοϊός: Διαδηλώσεις σε πόλεις της Γερμανίας κατά των περιοριστικών μέτρων

ΗΠΑ: «Βροχή» από συντρίμμια κινητήρα αεροσκάφους σε προάστιο του Ντένβερ

ΗΠΑ: «Βροχή» από συντρίμμια κινητήρα αεροσκάφους σε προάστιο του Ντένβερ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd