Δήλωση του Γώργου Καΐκη για τις εξελίξεις με την ένταξη δημοτικής περιουσίας στο «Υπερταμείο» ιδιωτικοποιήσεων

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης είναι για τα προσχήματα. Μόνο η λαϊκή κινητοποίηση δε θα επιτρέψει στο κράτος και στην κυβέρνηση να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο.Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για εξαίρεση από την ένταξη στο «Υπερταμείο» 3 ακινήτων του δήμου Τρικκαίων μόνο εφησυχασμό δε μπορούν να προκαλέσουν. Η κυβέρνηση κάτω από τη γενική κατακραυγή αναγκάστηκε να εξαιρέσει τα συγκεκριμένα ακίνητα για να «χρυσώσει το χάπι» του ξεπουλήματος Συνεχίζει να διατηρεί τα περισσότερα ακίνητα προς αναμονή του ξεπουλήματος ανάμεσά τους ο Λόφος του προφήτη Ηλία, η πλατεία Εθνικής Αντίστασης , το κτίριο της περιφερειακής ενότητας , η πλατεία στο παλιό ΚΤΕΛ κοκ.

Δε χρειάζεται καμιά επανάπαυση , κανένας εφησυχασμός. Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση αδίστακτη και ιδιαίτερα πρόθυμη να πουλήσει και να παραδώσει ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους και άλλα πολιτιστικά-ιστορικά μνημεία στους επιχειρηματικούς ομίλους που συνεχώς αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες για περισσότερα κέρδη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο χθεσινό (22/1)  Δημοτικό Συμβούλιο  πρότεινε την έκτακτη συνεδρίασή του ,το αμέσως προσεχές διάστημα, με την πρόσκληση εκπροσώπων του Υπερταμείου. Για  να μάθει το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Τρικαλινός λαός τους απαράδεκτους σχεδιασμούς από πρώτο χέρι, αλλά και για να   μεταφερθεί  σε κυβέρνηση και δανειστές η αποφασιστικότητα του λαού του Δήμου Τρικκαίων  ότι δεν αποδέχεται το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η πρότασή μας έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει αυτή την απόφαση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο   όλα τα αναγκαία μέτρα ενημέρωσης των δημοτών.  Η παρέμβαση και η δυναμική παρουσία του Τρικαλινού λαού , ειδικά μπροστά σ’ αυτή τη συγκυρία είναι αναγκαία και κρίσιμη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, θα δώσει όλες της τις δυνάμεις  , ώστε ο λαός της πόλης , οι μαζικοί φορείς να ενημερωθούν ουσιαστικά και να παραβρεθούν μαζικά,  διατρανώνοντας  αποφασιστικά ότι δε θα επιτρέψει στο κράτος και στην κυβέρνηση να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο.