Δίδυμη έμπνευση

  Γλυκάκι εύκολο δοκιμάστε το και θα σας θυμίσει 2-3 γλυκά. Φτιάξτε το κλείστε τα μάτια σας,και πέστε μου τι σας θυμίζει.  Εμένα μου θύμισε,μπουγάτσα-εκλέρ-κώκ όλα αυτά μαζί. 
Γιαυτό και το όνομα αυτού έμπνευση,γιατί αυτό ήταν.  Ήθελαν γλυκάκι τα δίδυμα μου,και έφτιαξα την έμπνευση. Πάμε να φτιάξουμε σούπερ γλυκάκι πεντανόστιμο.

 Υλικά :
350 γρ. φύλλα κρούστας
 130 γρ. βούτυρο
   
Υλικά για την κρέμα 
500 γρ. γάλα(2 κούπες)-50 γρ ζάχαρη(1/2 κούπα)
40 γρ. κόρν φλάουρ(1/4 κούπας)-2 κρόκους
40 γρ. βούτυρο-1 κ.γ υγρή βανίλια-πρέζα αλάτι
100 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζω στην κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.  Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζω με σελοφάν.   Το σελοφάν να ακουμπάει στην κρέμα να μην κάνει κρούστα.   Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ,  και να την φυλάξουμε στο ψυγείο.
 Υλικά για το γλάσο
 125γρ.  βούτυρο
 5 κ.σ κακάο
1 αυγό
5 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. γάλα
2 κ.σ. πραλίνα
Εκτέλεση για γλάσο 
Ανακατεύω το κακάο-άχνη-βανίλια-αυγό-γάλα με ένα σύρμα τα αφήνω στην άκρη.Λιώνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και  προσθέτω το μείγμα με το κακάο και  ανακατεύω.Κατεβάζω από τη φωτιά ανακατεύω για 2-3 λεπτά και αφήνω να κρυώσει
Εκτέλεση:

Ανάβω τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνω μια λαμαρίνα.  Λιώνω το βούτυρο και βουτυρώνω τα μισά φύλλα κάθε φύλλο ξεχωριστά. Βάζω την κρύα κρέμα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα το ίδιο. Ψήνω το γλυκό μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλω και κάνω το γλάσο.  Μόλις ψηθεί το γλυκό περιχύνω με το γλάσο και αφήνω να κρυώσει λίγο.  Βάζω 2-3 κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο και τέλος πασπαλίζω με άχνη .
“Καλή γλυκιά σοκολατένια όρεξη elpidas little corner”

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html