TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Δίδυμη έμπνευση

Φεβ 3, 2017
in Μαγειρική
Δίδυμη έμπνευση
Share on FacebookShare on Twitter

  Γλυκάκι εύκολο δοκιμάστε το και θα σας θυμίσει 2-3 γλυκά. Φτιάξτε το κλείστε τα μάτια σας,και πέστε μου τι σας θυμίζει.  Εμένα μου θύμισε,μπουγάτσα-εκλέρ-κώκ όλα αυτά μαζί. 
Γιαυτό και το όνομα αυτού έμπνευση,γιατί αυτό ήταν.  Ήθελαν γλυκάκι τα δίδυμα μου,και έφτιαξα την έμπνευση. Πάμε να φτιάξουμε σούπερ γλυκάκι πεντανόστιμο.

 Υλικά :
350 γρ. φύλλα κρούστας
 130 γρ. βούτυρο
   
Υλικά για την κρέμα 
500 γρ. γάλα(2 κούπες)-50 γρ ζάχαρη(1/2 κούπα)
40 γρ. κόρν φλάουρ(1/4 κούπας)-2 κρόκους
40 γρ. βούτυρο-1 κ.γ υγρή βανίλια-πρέζα αλάτι
100 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζω στην κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.  Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζω με σελοφάν.   Το σελοφάν να ακουμπάει στην κρέμα να μην κάνει κρούστα.   Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ,  και να την φυλάξουμε στο ψυγείο.
 Υλικά για το γλάσο
 125γρ.  βούτυρο
 5 κ.σ κακάο
1 αυγό
5 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. γάλα
2 κ.σ. πραλίνα
Εκτέλεση για γλάσο 
Ανακατεύω το κακάο-άχνη-βανίλια-αυγό-γάλα με ένα σύρμα τα αφήνω στην άκρη.Λιώνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και  προσθέτω το μείγμα με το κακάο και  ανακατεύω.Κατεβάζω από τη φωτιά ανακατεύω για 2-3 λεπτά και αφήνω να κρυώσει
Εκτέλεση:

Ανάβω τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνω μια λαμαρίνα.  Λιώνω το βούτυρο και βουτυρώνω τα μισά φύλλα κάθε φύλλο ξεχωριστά. Βάζω την κρύα κρέμα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα το ίδιο. Ψήνω το γλυκό μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλω και κάνω το γλάσο.  Μόλις ψηθεί το γλυκό περιχύνω με το γλάσο και αφήνω να κρυώσει λίγο.  Βάζω 2-3 κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο και τέλος πασπαλίζω με άχνη .
“Καλή γλυκιά σοκολατένια όρεξη elpidas little corner”

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Next Post
Στο πιο πλούσιο χωριό της Ελλάδας δεν υπάρχει κρίση και ανεργία. Δείτε γιατί οι 700 κάτοικοι του χωριού ζουν σαν… κροίσοι [photos]

Στο πιο πλούσιο χωριό της Ελλάδας δεν υπάρχει κρίση και ανεργία. Δείτε γιατί οι 700 κάτοικοι του χωριού ζουν σαν... κροίσοι [photos]

Απολυμάνετε εύκολα το πλυντήριο ρούχων σας μέσα σε μόλις 10 λεπτά

Απολυμάνετε εύκολα το πλυντήριο ρούχων σας μέσα σε μόλις 10 λεπτά

Τον Μάρτιο σε κυκλοφορία η σήραγγα των Τεμπών

Τον Μάρτιο σε κυκλοφορία η σήραγγα των Τεμπών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd