TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Υγεία

Διακοπές, ατυχήματα και ασθένειες – Τι συμβουλεύει το ΚΕΠΚΑ

Αυγ 1, 2017
in Υγεία
Διακοπές, ατυχήματα και ασθένειες – Τι συμβουλεύει το ΚΕΠΚΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Τα ατυχήματα και οι ασθένειες δεν κάνουν διακρίσεις. Μπορεί να τα υποστεί οποιοσδήποτε και οπουδήποτε ακόμη και όταν κάνει διακοπές στο βουνό ή τη θάλασσα.Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τραυματισμού, όταν βρισκόμαστε σε διακοπές; Τι πρέπει να παίρνουμε μαζί μας, όταν ετοιμαζόμαστε να περάσουμε το καλοκαίρι στη θάλασσα ή στο βουνό;

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, καθώς και μερικές απλές αλλά βασικές συμβουλές δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

Ατυχήματα και ασθένειες σε διακοπές

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ατυχήματος ή ασθένειας στη διάρκεια των διακοπών το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει τα εξής:

– Σε περίπτωση τραυματισμού δεν είναι απαραίτητος ο αντιτετανικός ορός, εφόσον έχουμε κάνει το αντιτετανικό εμβόλιο και η τελευταία δόση έχει γίνει τα τελευταία 5 χρόνια.

– Ένα μικρό ταξιδιωτικό φαρμακείο είναι απαραίτητο και καλό είναι να περιέχει: φυτικό εντομοαπωθητικό, κρέμα, τζελ, ή stick, για τσιμπήματα από κουνούπια, μέλισσες, ή επαφή με μέδουσες και φυτά, αντηλιακό γαλάκτωμα σώματος, καταπραϋντική κρέμα για τα ηλιακά εγκαύματα, βαμβάκι, οξυζενέ, ιώδιο, αποστειρωμένες γάζες, υποαλλεργικούς αυτοκόλλητους μικροεπιδέσμους, υποαλλεργικές αυτοκόλλητες ταινίες, αντιβιοτική σκόνη και αλοιφή, κάποιο σκεύασμα για την ναυτία.

– Αποφεύγουμε τα ενοχλητικά κουνούπια, χρησιμοποιώντας τις γνωστές συσκευές, με ταμπλέτες ή με υγρά. Πριν τη χρήση τους, όμως, πρέπει να διαβάζουμε με προσοχή τις οδηγίες του κατασκευαστή.

– Για ενοχλήματα, όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα, εμετό, δυσπεψία, αλλεργία, πόνο και πυρετό, συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας ή κάποιο ιατρικό κέντρο.

– Δεν χαϊδεύουμε άγνωστα ζώα, για να αποφύγουμε σοβαρά νοσήματα (λύσσα, πανώλη) και δαγκώματα.

– Αποφεύγουμε τις σεξουαλικές σχέσεις με αγνώστους και σε αντίθετη περίπτωση χρησιμοποιούμε, πάντοτε προφυλακτικά, για ελάττωση του κινδύνου μετάδοσης του HIV και άλλων ασθενειών.

– Μεγάλη προσοχή απαιτείται για τυχόν αλλεργίες. Ένα απλό τσίμπημα μέλισσας μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.

Τι να προσέχουμε όταν κολυμπάμε

Σε ό,τι αφορά το κολύμπι το ΚΕΠΚΑ συνιστά στους γονείς να είναι πάντοτε κοντά στα παιδιά, όταν κολυμπούν.

«Η καλύτερη προστασία που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, είναι να τους μάθουμε να κολυμπάνε. Μέχρι τότε, όταν μπαίνουν στο νερό πρέπει να φορούν απαραιτήτως σωσίβιο. Πριν κάνουμε βουτιές, ελέγχουμε το βάθος του νερού. Δεν κολυμπάμε σε περιοχές που έχουν κίνηση (φουσκωτά, τζετ σκι κλπ.). Δεν κολυμπάμε αν δεν έχουν περάσει 3-4 ώρες από το προηγούμενο γεύμα. Δεν κολυμπάμε σε θάλασσες που δεν γνωρίζουμε και δεν απομακρυνόμαστε από τις ακτές. Όταν βρισκόμαστε σε πισίνα προσέχουμε τα παιδιά μη γλιστρήσουν και πέσουν στο νερό. Δεν επιτρέπουμε σε παιδιά που δε ξέρουν κολύμπι να παίζουν σε νεροτσουλήθρες. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τις νεροτσουλήθρες έχοντας στην αγκαλιά μας μικρά παιδιά. Για να κάνουμε σκι, πρέπει να έχουμε εκπαιδευτεί. Δεν αφήνουμε μικρά παιδιά να ανεβαίνουν σε ρυμουλκούμενα φουσκωτά. Το windsurfing (ιστιοσανίδα) απαιτεί μεγάλη εξάσκηση. Δεν είναι μόνο επικίνδυνο για ένα αναβάτη χωρίς εμπειρία αλλά και για τους λουόμενους. Δεν κάνουμε windsurfing, ούτε παίζουμε, με ρυμουλκούμενα φουσκωτά ή με ιπτάμενες σανίδες αν δεν γνωρίζουμε καλό μπάνιο. Αν οδηγούμε μηχανοκίνητο πλοιάριο, τζετ σκι κ.λπ., φορούμε πάντοτε και εμείς και οι συνεπιβάτες μας σωσίβιο. Δεν οδηγούμε υπό την επήρεια αλκοόλ. Δεν αναπτύσσουμε ταχύτητα σε σημεία που υπάρχουν λουόμενοι. Η οδήγηση των τζετ σκι είναι δύσκολη. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από παιδιά και νέους κάτω των 18 ετών. Πρέπει να εκπαιδευτούμε πριν οδηγήσουμε τζετ σκι. Όλα τα θαλάσσια αθλήματα (καταδύσεις, κολύμπι με αναπνευστήρα, κανό, υποβρύχιο ψάρεμα και όλα όσα αναφέρονται παραπάνω) απαιτούν εξάσκηση και τήρηση συγκεκριμένων κανόνων ασφαλείας. Ας ενημερωθούμε, για να χαρούμε το καλοκαίρι. Δεν καθόμαστε με τις ώρες στον ήλιο. Όσοι σκοπεύουμε να οδηγήσουμε, μετά την επίσκεψη στη θάλασσα, αποφεύγουμε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, γιατί υπάρχει περίπτωση να μας προκαλέσει ζαλάδες» επισημαίνει το ΚΕΠΚΑ.

Κίνδυνος ακρωτηριασμού από καρεκλάκι παραλίας

Τέλος, το ΚΕΠΚΑ αναφέρει ότι πέρσι το καλοκαίρι δέχτηκε καταγγελίες για σοβαρά ατυχήματα (π.χ. κόψιμο μικρού δακτύλου χεριού) από χαμηλά, φορητά καρεκλάκια παραλίας, που δεν είχαν προστατευτικό κάλυμμα στο κλείσιμο του μπροστινού ποδιού, με αποτέλεσμα, όταν εγκλωβιζόταν δάχτυλο ανάμεσα στο σώμα της καρέκλας και στο πόδι, με το βάρος του σώματος λειτουργούσε, ως κόφτης. Το ΚΕΠΚΑ απευθύνθηκε γι’ αυτό το θέμα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία ζήτησε αμέσως από τα Τμήματα Εμπορίου Περιφερειακών Ενοτήτων, όλης της Ελλάδος, να διενεργήσουν ελέγχους, σε καταστήματα, με εποχιακά είδη, είδη camping, πολυκαταστήματα στο προϊόν (καρέκλα παραλίας). Τα προϊόντα, με τον συγκεκριμένο μηχανισμό ανοίγματος, πρέπει να φέρουν προστατευτική τάπα (στο άνω μέρος του σωλήνα του ποδιού), προς αποφυγή εγκλωβισμού των δακτύλων και τραυματισμού του χρήστη. Το ΚΕΠΚΑ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, αν δεν έχουν το προστατευτικό κάλυμμα ή σε περίπτωση που τα έχουν, ήδη, στην κατοχή τους, να μην τα χρησιμοποιήσουν.

 Πηγή: onmed.gr & http://babyradio.gr/special-tips/diakopes-atichimata-ke-asthenies-ti-simvoulevi-kepka/
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τι είναι ο χανταϊός που σκότωσε την γυναίκα του Τζιν Χάκμαν
Υγεία

Τι είναι ο χανταϊός που σκότωσε την γυναίκα του Τζιν Χάκμαν

Απρ 26, 2025
Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας – Πέντε συχνά λάθη που κάνετε
Υγεία

Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας – Πέντε συχνά λάθη που κάνετε

Απρ 25, 2025
Γιατί έχω φαγούρα στο κεφάλι;
Υγεία

Γιατί έχω φαγούρα στο κεφάλι;

Απρ 24, 2025
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Τα 8 πρώιμα συμπτώματα και προσδόκιμο ζωής ανά στάδιο
Υγεία

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Τα 8 πρώιμα συμπτώματα και προσδόκιμο ζωής ανά στάδιο

Απρ 23, 2025
Ξαφνική ζαλάδα και τάση για εμετό: Αιτίες και τι να κάνετε σε κάθε περίπτωση
Υγεία

Ξαφνική ζαλάδα και τάση για εμετό: Αιτίες και τι να κάνετε σε κάθε περίπτωση

Απρ 22, 2025
Τα “12 ωρολόγια της γήρανσης”: Το τεστ του Χάρβαρντ που μπορεί να δείξει αν θα ζήσεις πολλά χρόνια
Υγεία

Τα “12 ωρολόγια της γήρανσης”: Το τεστ του Χάρβαρντ που μπορεί να δείξει αν θα ζήσεις πολλά χρόνια

Απρ 21, 2025
Next Post
Συμβουλές μιας ναυαγοσώστριας για να απολαύσετε με ασφάλεια τη θάλασσα

Συμβουλές μιας ναυαγοσώστριας για να απολαύσετε με ασφάλεια τη θάλασσα

Έκκληση από την Κιβωτό του Κόσμου για είδη πρώτης ανάγκης

Έκκληση από την Κιβωτό του Κόσμου για είδη πρώτης ανάγκης

Συνελήφθη 48χρονος Τρικαλινός για ακάλυπτες επιταγές

3 συλλήψεις για ακάλυπτες επιταγές και φοροδιαφυγή στα Τρίκαλα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd