Διαφορετικά γεμιστά (με κολοκυθάκι)

Διαφορετικά γεμιστά (με κολοκυθάκι)

Υλικά για 6 άτομα
6 ντομάτες, μέτριες
4 πιπεριές πράσινες, για γεμιστά
2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
300 γρ. ρύζι, για γεμιστά (καρολίνα ή φάνσι)
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
100 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αδειάζουμε προσεκτικά τη σάρκα χωρίς να τις τρυπήσουμε και φροντίζοντας να αφήσουμε λίγη ψίχα στα τοιχώματα. Περνάμε τη σάρκα από το multi.

Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και τις αδειάζουμε από τους σπόρους. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και αλάτι τις ντομάτες και τις βάζουμε ανάποδα σε μια σχάρα ώστε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το ρύζι και το σκόρδο  για 5 λεπτά.

Κατόπιν προσθέτουμε τον μισό χυμό ντομάτας, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.

Ρίχνουμε τα αρωματικά, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα λαχανικά μέχρι τα 2/3. Κλείνουμε με τα καπάκια τους . Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Γεμίζουμε τα κενά ανάμεσα στα γεμιστά με τα κολοκυθάκια και την γέμιση που μας έμεινε, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”.