Δια- λόγου επιχειρήματα με τον Δημήτρη Παπαστεργίου

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου συζητά με τον Κώστα Μπλιάτκα σε μια εκπομπή της σειράς «Δια-λόγου Επιχειρήματα » της viosimi TV.

Ο κ. Παπαστεργίου τονίζει ότι τα επτά χρόνια που μεσολαβούν μέχρι το 2030, και με τους ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται η τεχνολογία που έχει εισβάλλει στη ζωή μας είναι πολύ λιγότερα από ότι φαίνεται και πολύ μεγαλύτερες οι ανάγκες που προκύπτουν».

«Καινοτομία την ώρα αυτή θα πρέπει να είναι οτιδήποτε μπορεί να λύσει τα προβλήματα των δημοτών μας με εύκολο και γρήγορο τρόπο».

Ο ίδιος αναλύει τη σημαντική χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκηση από επενδυτικά προγράμματα (πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», Ταμείο Ανάκαμψης, παλιό και νέο ΕΣΠΑ), υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι, «οι εν λόγω πρωτοβουλίες θα νοηματοδοτηθούν, αν οι πολίτες πεισθούν, ότι πρέπει να συμπορευθούν μαζί μας, αφού πραγματικά νοιαζόμαστε και προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα έτσι ώστε να πάμε όλοι μαζί μπροστά».
Επίσης απαντά σε ερωτήματα όπως «Πως και πόσο θα αλλάξουν οι πόλεις μέχρι το 2030» και «Το πως επιτυγχάνεται ο στόχος για «κλιματικά ουδέτερες πόλεις».
Μας ξεναγεί επίσης σε ένα πολιτιστικό κόσμημα για τα Τρίκαλα, το Μουσείο Τσιτσάνη