Δες βήμα βήμα πώς να καθαρίσεις αποτελεσματικά τα αγαπημένα λούτρινα των παιδιών σου

Δες βήμα βήμα πώς να καθαρίσεις αποτελεσματικά τα αγαπημένα λούτρινα των παιδιών σου!

Τα λούτρινα περνάνε πολλά: είναι δίπλα στο παιδί σας όταν είναι άρρωστο, πηγαίνουν μαζί του διακοπές, μπαίνουν σε όλες τις ίδιες βρωμιές που μπαίνουν και τα παιδιά σας και μερικά από αυτά είναι δίπλα στο παιδί από την ημέρα που εκείνο γεννήθηκε. Τα λούτρινα  του παιδιού σας είναι βαθιά αγαπημένα αντικείμενα που είναι συχνά αναντικατάστατα – έτσι τι κάνετε όταν τα μαλακά παιχνίδια αρχίζουν να φαίνονται χάλια από την φθορά; Πριν βγείτε έξω και προσπαθήστε μάταια να βρείτε ένα ίδιο λούτρινο ώστε να μην καταλάβει το παιδί σας την αλλαγή, δοκιμάστε τους δύο παρακάτω πολύ αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού.

Σημείωση: Αυτές οι μέθοδοι δεν λειτουργούν με παιχνίδια που περιλαμβάνουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καθώς αυτοί οι τύποι παιχνιδιών δεν πρέπει ποτέ να έρθουν σε επαφή με το νερό.

Πλύσιμο στο πλυντήριο

Θα χρειαστείτε:

Οδηγίες:

  1. Βάλτε το λούτρινο σε μια τσάντα πλυντηρίου. Τα λούτρινα  μπορεί να είναι ευαίσθητα και με τη χρήση μιας τσάντας πλυντηρίου θα το βοηθήσετε  να προστατευθεί από ζημιές που μπορεί να υποστούν στο πλυντήριο.
  2. Βάλτε τη τσάντα πλυντηρίου στο πλυντήριο και επιλέξτε είτε τον ήπιο είτε τον ευαίσθητο κύκλο. Αποφύγετε τον κανονικό κύκλο, καθώς αυτό μπορεί να παραμορφώσει το γεμισμένο ζώο.
  3. Επιλέξτε ζεστό ή χλιαρό νερό, αλλά αποφύγετε το καυτό.
  4. Όταν ο κύκλος ολοκληρωθεί, αφαιρέστε το γεμιστό ζώο από την τσάντα πλυντηρίου και τεντώστε το ξανά στο κανονικό του σχήμα.
  5. Απλώστε το λούτρινο ζώο σε μια κρεμάστρα ρούχων χρησιμοποιώντας ένα μανταλάκι και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το πιστολάκι γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση, ή ακόμα και να λιώσει τα πλαστικά μέρη του παιχνιδιού.

 Πλύσιμο στο χέρι (Ιδανικό για ευαίσθητα παιχνίδια)

Θα χρειαστείτε:

Οδηγίες:

  1. Γεμίστε το μεγάλο μπολ με ζεστό νερό.
  2. Προσθέστε στο νερό ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων, και ανακατέψτε.
  3. Βάλτε το λούτρινο ζώο στο μπολ, καλύπτοντάς το πλήρως με το μείγμα νερού και σαπουνιού.
  4. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, τρίψτε απαλά την επιφάνεια του λούτρινου ζώου για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.
  5. Για σκληρούς λεκέδες, χρησιμοποιήστε την μαλακή οδοντόβουρτσα.
  6. Ξεπλύνετε το λούτρινο με ζεστό ή κρύο νερό, σκουπίστε την περίσσεια ποσότητα νερού και αφήστε στον αέρα να στεγνώσει.

Επιμέλεια για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

πηγή :http://babyradio.gr/special-tips/des-vima-vima-pos-na-katharisis-apotelesmatika-ta-agapimena-loutrina-ton-pedion-sou/