Δεν θα πιστεύετε πόσο βρώμικα είναι τα τιμόνια των αυτοκινήτων

Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο βρώμικα είναι τα τιμόνια τα αυτοκίνητων αφού κατά μέσο όρο μια… τουαλέτα είναι σχεδόν τέσσερις φορές πιο καθαρή!

Του Γιάννη Σκουφή

Μία εταιρία ενοικιάσεων μέσω της ιστοσελίδας carrentals.com έδειξε πως τα τιμόνια των αυτοκινήτων είναι πολύ βρώμικα. Τόσο βρώμικα που σε αυτά 1.000 Αμερικανών οδηγών που έγινε η έρευνα διαπιστώθηκε πως ούτε ένα δεν ήταν πιο καθαρό από το καπάκι μιας λεκάνης τουαλέτας!

Μάλιστα η έρευνα ήταν πολύ επιεικής αν σκεφτεί κανείς πως τα «βρώμικα» τιμόνια συγκρίθηκαν όχι με μία οικιακή αλλά με μία δημόσια τουαλέτα!

Το 32% των οδηγών που μετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως καθαρίζουν μόλις μία φορά το μήνα την καμπίνα του αυτοκινήτου τους, ενώ φυσικά σχεδόν κανένας οδηγός δεν είχε κάνει κάποια στιγμή βιολογικό καθαρισμό. Γενικά υπάρχουν περισσότερα από 700 είδη βακτηρίων που «κατοικούν» σε κάθε αυτοκίνητο και οφείλονται συνήθως σε κατάλοιπα τροφίμων.

Η μελέτη σχετικά με την καθαριότητα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων έχει σαν μέτρο σύγκρισης την αναλογία των βακτηρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό (CFU). Έτσι λοιπόν τα τιμόνια έχουν δείκτη 629 CFU, ο επιλογέας ταχυτήτων 115 CFU, η οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου 100 CFU, τα κουμπιά ενός ασανσέρ 313 CFU και τα καπάκια ενός δημόσιου WC 172 CFU.

01
Και όμως είναι τόσο βρώμικα!