«Δεν πάθαμε ομαδική παράκρουση» λένε οι κάτοικοι της περιοχής του Εργοστασίου Γάλακτος και ζητούν λύση για τη δυσοσμία

Ένα θέμα που κρατάει… χρόνια απασχόλησε για άλλη μία φορά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Οι κάτοικοι της περιοχής του Εργοστασίου Γάλακτος στην οδό Καρδίτσης έθεσαν προς συζήτηση το θέμα της δυσοσμίας στην περιοχή που όπως αναφέρθηκε έχει κάνει αφόρητη τη ζωή τους.

Δεν πάθαμε ομαδική παράκρουση, ούτε θέλουμε να διώξουμε το Εργοστάσιο Γάλακτος, με αυτό μεγαλώσαμε αλλά δεν μπορούμε να ζούμε με τα παράθυρα κλειστά λόγω της δυσοσμίας ανέφερε η εκπρόσωπός τους Χριστίνα Ζιώγκου, η οποία περιέγραψε την κατάσταση ως τραγική καθώς ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και ζήτησε να βρεθεί λύση άμεσα. «Κάντε κάτι» είπε χαρακτηριστικά. «Να μας αντιμετωπίσουν υπεύθυνα και σοβαρά και να σταματήσει η δυσοσμία. Αυτό θέλουμε» είπε.

Στην πρόταση του πρώην Δημάρχου Χρήστου Λάππα για προσφυγή στον Εισαγγελέα καθώς, όπως τόνισε τα νερά του Ληθαίου, έχουν ασπρίσει, ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου απάντησε ότι για να ζητήσουν την παρέμβαση του Εισαγγελέα θα πρέπει να έχουν στοιχεία. Όπως τόνισε έχουν ληφθεί δείγματα από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου κι αναμένονται τα αποτελέσματα ώστε με ασφαλή στοιχεί να ζητήσουν την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Δείγματα από την πλευρά του Ληθαίου έχουν ληφθεί κι από την πλευρά της Περιφέρειας σύμφωνα με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ντίνο Μπάρδα και κατά τον ίδιο τα αποτελέσματα θα βγουν αύριο πιθανότατα.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ντ. Μπάρδας που ανέφερε ότι και οι υπηρεσίες της περιφέρειας παρενέβησαν στο ζήτημα και πιθανότατα αύριο να υπάρχουν τα αποτελέσματα από το δείγμα που ελήφθη από τα νερά του Ληθαίου .

Τέλος αξίζει να αναφερθεί η επισήμανση του κ. Λάππα ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Εργοστάσιο Γάλακτος έληγε το 2012 και τόνισε ότι θα πρέπει να αναζητηθεί εάν υπάρχει νέα.