Δεν έχεις ανάγκη το ασετόν για να ξεβάψεις τα νύχια σου

Έβαψες τα νύχια σου κόκκινα, κατακόκκινα της φωτιάς. Ήρθε η ώρα να τα ξεβάψεις. «Ποτίζεις» το νύχι με το ασετόν αλλά το κόκκινο μένει εκεί, αχνοφαίνεται. Έχει γίνει ένα με το νύχι σου και δεν λέει να φύγει.

Τα ξαναπερνάς με ασετόν αλλά και πάλι τίποτα. Η αλήθεια είναι πως το κόκκινο βερνίκι δύσκολα αφαιρείται (ειδικά αν δεν είχες βάλει μια βάση πριν).

Ωστόσο, σου έχουμε καλά νέα γιατί υπάρχουν μερικές μέθοδοι για να απαλλαγείς απ΄αυτό.

  1. Χρησιμοποίησε λαδάκι για τα νύχια και ξεφλούδισε απαλά το πρώτα στρώμα του νυχιού. Έτσι το ασετόν θα διεισδύσει καλύτερα στο νύχι ενώ θα αφαιρεθεί και ένα καλό κομμάτι απ΄τον λεκέ.
  2. Βάλε και πάλι ασετόν και χρησιμοποίησε ένα ειδικό «βουρτσάκι» για να απομακρύνεις το χρώμα ακόμα κι απ΄τις πιο δύσκολες γωνίες.
  3. Ακόμα δεν ξέβαψαν τελείως; Τύλιξε τα νύχια σου σε ένα βαμβάκι με ασετόν και στη συνέχεια κάλυψέ τα με αλουμινόχαρτο. Άφησέ τα για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  4. Ως τελική λύση σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις μια παλιά οδοντόβουρτσα και κάνε scrub στο νύχι σου με λίγη οδοντόκρεμα ή μ’ ένα μείγμα από σόδα και νερό. Αυτά τα διαλύματα θα σε βοηθήσουν να διώξεις και το τελευταίο κομμάτι χρώματος απ΄το νύχι σου.

Ξέμεινες από ασετόν; Κανένα πρόβλημα!

Μπορείς να τα ξεβάψεις και χωρίς αυτό με τρεις τρόπους.

Οινόπνευμα

Βάλε λίγη ποσότητα σε ένα βαμβάκι και τρίψε τα νύχια σας. Με λίγη υπομονή θα τα καταφέρεις!

Ζεστό νερό

Βάλε τα νύχια σου σ΄ένα μπολ με ζεστό νερό για 15 λεπτά. Το βερνίκι θα μαλακώσει και θα μπορείς να το αφαιρέσεις πιο εύκολα.

Ξύδι και λεμόνι

Βάλε σ΄ένα μπολ ξύδι και λεμόνι. Εμπότισε το βαμβάκι και ξεκίνα να ξεβάφεις!

Πηγή: ipop.gr & http://babyradio.gr/beauty-tips/den-echis-anagki-aseton-gia-na-xevapsis-ta-nichia-sou/