Δεν άντεξε ο Πηνειός στην Φαρκαδόνα πλημμύρισαν περίπου 25.000 στρέμματα καλλιεργούμενων και μη εκτάσεων

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες το πρωί του Σαββάτου να βελτιώθηκαν σε σχέση με την Παρασκευή. Τα προβλήματα στην περιοχή της Φαρκαδόνας, άρχισαν ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας, ένας 24ωρο μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σε όλο το φάσμα του νομού. Αναμενόμενο καθώς το νερό στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας καταφτάνει σχεδόν μία ημέρα αργότερα.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή της Φαρκαδόνας, άρχισαν να προκύπτουν τα πρώτα μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα σε καλλιεργούμενες και μη εκτάσεις από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού στις κοινότητες του Κεραμιδίου, της Πηνειάδας και του Ζάρκου. Μεγάλοι όγκοι νερού άρχισαν να καταφτάνουν στην κοίτη του Πηνειού, τα οποία δεν κατάφεραν να συγκρατηθούν με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν στα αγροκτήματα.

Εκατοντάδες αγρότες, ελάχιστες ημέρες πριν την έναρξη της καλλιεργητικής σεζόν, βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιες καταστροφές που υπολογίζονται περίπου στα 25.000 στρέμματα.

Από τα νερά του Πηνειού καλύφθηκαν χιλιάδες στρέμματα με σιτηρά καθώς και ένας τεράστιος αριθμός αγροτεμαχίων, που είχε προετοιμαστεί για την σπορά καλαμποκιού που θα ξεκινούσε το επόμενο 20ημερο.

Οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι για μια ακόμη φορά με ανυπολόγιστες καταστροφές, που ακολούθησαν μετά από εκείνες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παλιότερα σε ανάλογες πλημμύρες η κάθοδος των νερών γινόταν μετά από ένα περίπου 24ωρο στην περιοχή της Φαρκαδόνας. Φέτος όπως σημείωναν οι αγρότες τα νερά κατέφτασαν πολύ νωρίτερα σε λιγότερο των 15 ωρών κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν τρόποι συγκράτησης καθώς είτε δεν εκτελέστηκαν έργα, είτε είναι ημιτελή.

Το πρωί του Σαββάτου αγρότες, αλλά και τοπικοί φορείς παρακολουθούσαν τα φαινόμενα για να επέμβουν αν αυτό απαιτηθεί. Η προσοχή όλων ωστόσο εστιαζόταν σε κατοικημένες περιοχές, για τις οποίες δεν υπήρξε κάποιος λόγος ανησυχίας μέχρι νωρίς το μεσημέρι.