Δεκάδες ποδηλάτες συμμετείχαν στη θερινή ποδηλατάδα του Δήμου Τρικκαίων

Credits Νίκος Παδιώτης

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου δεκάδες ήταν οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στη θερινή ποδηλατάδα που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων  δίπλα από τον Ληθαίο ποταμό. Συλλόγοι και πολίτες άδραξαν μετά από πολύ καιρό την ευκαιρία για να κάνουν είναι μια όμορφη απογευματινή βόλτα.

“Με αυτήν την ψυχαγωγική δράση σε μια πανέμορφη διαδρομή 8 χλμ. κυρίως δίπλα από τον Ληθαίο ποταμό, ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει τη συνεχή αναβάθμιση των ποδηλατοδρόμων που προωθεί, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο ασφαλείς διαδρομές. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που την ίδια ημέρα ανακοίνωσε και ότι μέσα σε ενάμισι χρόνο, στα τέλη του 2023, η πόλη θα διαθέτει το μεγαλύτερο αστικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων στη χώρα” αναφέρει η Δημοτική Αρχή.
Η διαδρομή πάντως, αρκετά ευχάριστη και με κέφι, ξεκίνησε και τερμάτισε στην κεντρική πλατεία, ενώ μετείχαν και οι σύλλογοι ποδηλασίας Ασκληπιός, Ποδηλατικός Σύλλογος, Σύλλογος Δρομέων, τα μέλη των οποίων βοήθησαν στη διάρκεια της διαδρομής. Επίσης, ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης και επισκευής ποδηλάτων βρίσκονταν σε επιφυλακή για τυχόν βλάβες, ενώ ένας εξ αυτών (Ν. Πλακώνας) διέθεσε και ειδικό όχημα.
Στον τερματισμό έγινε η κλήρωση για ένα ποδήλατο που διέθεσε η e-trikala ΑΕ και το οποίο κέρδισε ο λαχνός υπ’ αριθμόν 20, ο μικρός Λάμπρος Ζολώτας.