Δεκάδες διακεκριμένοι επιστήμονες στο 13ο Επιστημονικό Συνέδριο Αλγολογίας στο ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ

Δεκάδες διακεκριμένοι επιστήμονες συμμετείχαν στο 13ο Επιστημονικό Συνέδριο Αλγολογίας στα Τρίκαλα που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό χώρο του ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ το περασμένο σαββατοκύριακο.  Γιατροί κι άνθρωποι του χώρου της υγείας παρακολούθησαν της εργασίες του επιτυχημένου συνεδρίου που είχε στόχο να αποτελέσει σταθμό στο γνωστικό αντικείμενο της αλγολογίας.«Η 13η αυτή επιστημονική εκδήλωση, φιλοδοξούμε να είναι ένας σταθμός στο γνωστικό αντικείμενο της αλγολογίας» τονίζουν οι πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής κ.κ. Στέλλα Ντούβλη και Σουζάνα Ανίσογλου.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η παροχή σύγχρονων και επικαιροποιημένων επιστημονικών δεδομένων στο πεδίο της Αλγολογίας από γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων, με γνώμονα τους διαχρονικούς προβληματισμούς στη διαχείριση του πόνου.

«Οι προκλήσεις είναι πολλές και απαιτητικές. Για τον καλύτερο συντονισμό των διαφορετικών ειδικοτήτων απαιτείται γνώση και πληροφόρηση. Στη συνάντησή μας ευελπιστούμε να συζητήσουμε για παλαιότερους και νεώτερους παράγοντες για τη διαχείριση του πόνου σε ευπαθείς ομάδες, για τη διάγνωση και κατάταξη ICD-XI στη νευραλγία τριδύμου, πού θα βρισκόμαστε σε 10 χρόνια και για πολλά άλλα. Στη συνάντησή μας ευελπιστούμε να συζητήσουμε για παλαιότερους και νεώτερους παράγοντες για τη διαχείριση του πόνου σε ευπαθείς ομάδες, για τη διάγνωση και κατάταξη ICD-XI στη νευραλγία τριδύμου, πού θα βρισκόμαστε σε 10 χρόνια και για πολλά άλλα.» επισημαίνουν.

Ιατρείο Πόνου Νοσοκομείου Τρικάλων

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Νοσοκομείο Τρικάλων εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί Ιατρείου Πόνου με υπεύθυνη την Στέλλα Ντούβλη κι έχει καταφέρει αξιοποιώντας κάθε σύγχρονο εργαλείο για την καλύτερη αντιμετώπιση του πόνου, να συνδράμει τα μέγιστα στη βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής ανθρώπων που ασθενούν.  Με τα χρόνια, το Ιατρείο κατάφερε να γίνει βασικός σταθμός στο δύσκολο δρόμο ασθενών και να είναι σημαντικό μέρος της διαδρομής αυτής.