Cross Jewellery made in Trikala… Κομψοτεχνήματα δια χειρός μιας ολόκληρης οικογένειας

Τα Cross Jewellery είναι υπέροχα, λαμπερά, elegant, είναι ο ορισμός της κομψότητας και δημιουργούνται για να προσδώσουν λάμψη και να αναδείξουν κάθε μας εμφάνιση. Πίσω από αυτές τις περίτεχνες δημιουργίες βρίσκεται μία ολόκληρη οικογένεια. Άνθρωποι ταλαντούχοι με μεράκι κι αγάπη για το αντικείμενο δημιουργούν μοναδικά αντικείμενα. Αντικείμενα που εμπνέονται, σχεδιάζουν στο εργαστήριο όπου ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και μας παρουσιάζουν στο κατάστημα Cross στο οποίο κάποιος θα βρει απίστευτα σχέδια για κάθε περίσταση.Χειροποίητα κοσμήματα για γυναίκες, αλλά κι άντρες, με περίπλοκες λεπτομέρειες που είναι όλα κομψά και αριστοκρατικά, με γεωμετρία, υφές και έμπνευση από τον Σταυρό (Cross), άλλωστε από εκεί προέρχεται και το όνομα του καταστήματος.

H Ευαγγελία Ποντίκα, η Βασιλική Χαρακοπούλου, ο Κωνταντίνος Χαρακόπουλος κι ο Ευάγγελος Καρανάνας αποτελούν την ομάδα του Cross. Τους συναντήσαμε στο υπέροχο κατάστημά τους στην Ασκληπιού 4, που όπως μας ενημερώνουν λειτουργεί από το 2008 κυρίως ως εργαστήριο χονδρικής και στη συγκεκριμένη τοποθεσία (Ασκληπιού 4) από το 2013.

Η ιδέα της κατασκευής κοσμημάτων ξεκινάει πολλά χρόνια πριν από την Ευαγγελία Ποντίκα η οποία σε μικρή ηλικία και χωρίς να είναι το κόσμημα διαδεδομένο έδειξε αγάπη και θέληση για την κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος κι οραματίστηκε μια επιχείρηση σαν την σημερινή, όπως μας λέει.

Η Ευαγγελία, η Βασιλική, ο Κωνσταντίνος κι ο Βαγγέλης αποτελούν τους κρίκους της αλυσίδας δημιουργίας του Cross. «Ο καθένας μας έχει αναλάβει ένα συγκεκριμένο πόστο, που αφορά είτε το χειροποίητο κόσμημα είτε την κατασκευή κοσμημάτων από μηχάνημα. Βέβαια αυτό συμβαίνει μετά τον σχεδιασμό των κοσμημάτων ή των εποχιακών ειδών» μας εξηγούν.

Η Ευαγγελία είναι υπεύθυνη στο σχεδιασμό και στην οργάνωση της επιχείρησης, η Βασιλική έχει αναλάβει το κομμάτι της πώλησης, της προώθησης και της παραγωγής, ο Κωσταντίνος είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό, για την παραγωγή μέσω μηχανημάτων και τη διαχείριση κι ο Βαγγέλης έχει αναλάβει το πόστο της πώλησης, των  παραγγελιών πρώτων υλών ,της δημιουργίας βυζαντινών εικόνων και των επιδιορθώσεων στο φυσικό κατάστημα .

«Ένας άνδρας σχεδιάζει κοσμήματα;» ρωτάμε τον Κωνσταντίνο. «Βεβαίως και σχεδιάζει, αν έχει την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία. Ασφαλώς παίζει ρόλο και το γούστο και η φαντασία» μας απαντά.

Δουλεύουν με εργαλεία χειρός, όπως και μηχανήματα για την κοπή και την κατασκευή κοσμημάτων και άλλων ειδών και για τις δημιουργίες τους χρησιμοποιούν μέταλλα ανοξείδωτα, όπως χειρουργικό ατσάλι, ασήμι και χρυσό, πλεξιγκλάς, ημιπολύτιμους λίθους και πολλά άλλα υλικά που κατά κύριο λόγο είναι υποαλλεργικά.

Όσο για τις προσταγές της μόδας φέτος… «Το κεφάλαιο μόδα για φέτος είναι λίγο πιο εκτενές σε σχέση με τα άλλα χρόνια» μας εξηγούν και προσθέτουν «Το σίγουρο είναι ότι φέτος θα κυριαρχήσουν τα σκουλαρίκια, καθώς τα προηγούμενα χρόνια, λόγω μάσκας, φορέθηκαν ελάχιστα. Το κυρίαρχο χρώμα θα είναι το πράσινο και ιδιαίτερα το κυπαρισσί. Για το λαιμό θα επικρατήσουν τα μεταλλικά τσοκερς, όπως και οι Ριβιέρες. Αντίστοιχα θα επικρατήσουν και τα βραχιόλια χειροπέδες (cuffs)».

Αν θέλετε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις τάσεις της μόδας δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το κατάστημα όπου και θα σας καθοδηγήσουν κατάλληλα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από τα κοσμήματα στο Cross θα βρείτε κι εποχιακά είδη και πλούσια ποικιλία σε λαμπάδες και πασχαλινά διακοσμητικά, εννοείται κι αυτά χειροποίητα.

Τις δημιουργίες Cross Jewellery  μπορείτε να τις βρείτε στο φυσικό κατάστημα στην Ασκληπιού 4, στο κέντρο Τρικάλων, αλλά και διαδικτυακά στο instagram cross_jewellery, στο Facebook CROSS και στο eshop crossjewellery.gr, απ’ όπου μπορείτε να ψωνίζετε από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Cross… γιατί η μαγεία της δημιουργίας στο χειροποίητο κόσμημα δεν έχει όρια

Cross: Εντυπωσιακές λαμπάδες και μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες για το… φως της Ανάστασης