COVID-19: Πώς άλλαξε τις ζωές μας

Covid-19 δεν είναι μόνο μια πανδημία που έχει αλλάξει τη ζωή σε μια συγκεκριμένη περιοχή, έχει επηρεάσει τον κάθε άνθρωπο σε όλο τον κόσμο. Έχει επηρεάσει την οικονομία πάρα πολύ ως επί τω πλείστων στην άνοδο και την πτώση των μεγάλων αποθεμάτων και τα επακόλουθα αποτελέσματα αυτών λόγω των lockdown. Μπορούμε να πούμε ότι ο Covid-19 έχει αλλάξει τις ζωές μας τόσο με καλούς όσο και με όχι και τόσο καλούς τρόπους. Εδώ, θα δούμε πώς αυτή η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές μας, και τι μπορούμε να κάνουμε γι ‘αυτό.

Απομακρυσμένη εργασία στα ύψη

Η απομακρυσμένη εργασία έχει εκτιναχθεί στα ύψη τελευταία. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση του Zoom, skype, και άλλων ιντερνετικών μέσων εργασίας έχουν αυξηθεί επίσης πάρα πολύ. Όταν δουλεύεις εξ αποστάσεως, είσαι στο σπίτι, μακριά από την πανδημία, κι αυτό σε κρατάει ασφαλή.

Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να αποκτήσεις ορισμένα κομμάτια της τεχνολογίας καθώς φορητοί υπολογιστές και πρόσθετες κάμερες εξακολουθούν να είναι ακριβά κι ως εκ τούτου σε μικρή ζήτηση.

Ενώ αυτή η πανδημία έχει αποδείξει ότι πολλές δουλειές μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως, έχει παράλληλα αποδείξει ότι, εάν δεν είμαστε πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένοι, αυτό μπορεί να ανεβάσει το κόστος.

Διατροφή συνήθειες

Αποτελεί πια «κοινό μυστικό» ότι η υγιεινή διατροφή δεν αποτελεί κύριο γνώρισμα και δεν είναι τόσο συχνή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αν και μπορεί να μην ήταν πολύ πριν, το λεγόμενο “βάρος καραντίνας” είναι πραγματικό. Ουσιαστικά στρεφόμαστε στο φαγητό ως διέξοδο, δεδομένου ότι είμαστε όλοι απομονωμένοι.

Αυτές οι διατροφικές συνήθειες και οι αλλαγές  θέτουν τους ανθρώπους σε κίνδυνο, δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι, δεν τρώνε σωστά, προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους και επίσης μπορούν να προκαλέσουν καρδιακές παθήσεις, διαβήτη κ.α.

Περισσότερες on line συναντήσεις για κοινωνικοποίηση

Ο online (διαδικτυακός) κόσμος έχει μεγαλώσει κατά πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πολλοί άνθρωποι «συναντιούνται» online σε πλατφόρμες όπως είναι το Discord κι άλλα για να κάνουν chat. Είναι ένας ασφαλής τρόπος κοινωνικοποίησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις διαπροσωπικές σχέσεις κι επαφές. Οφείλουμε ωστόσο  να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για ένα ένα «ωραίο υποκατάστατο», κι έτσι να μπορείτε να έχετε «κοντά» σας τους φίλους σας με βιντεοκλήσεις κ.α.

Μικρές επιχειρήσεις που αγωνίζονται

Πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν τα κατάφεραν μετά το πρώτο κλείσιμο, και τώρα που είμαστε στο τρίτο κύμα μας, θα τους χτυπήσει σκληρά. Εκείνοι που έχουν το προνόμιο της μετακίνησης στο διαδίκτυο θα έχουν σίγουρα ένα πλεονέκτημα, αλλά για εκείνους που δεν είναι έτοιμοι, τα αποτελέσματα της πανδημίας μπορεί να είναι αρκετά καταστροφικά.

Σημαντικές ανησυχίες για την ψυχική υγεία

Τέλος, έχουμε πολλές ανησυχίες για την ψυχική υγεία που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Κατάθλιψη,  άγχος όπως το λέτε, έχουν αρχίσει να… εκρήγνυνται λόγω της πανδημίας. Σκεφτείτε το, είστε απομονωμένοι, μόνοι, αισθάνεστε σαν να μην υπάρχει τέλος στον ορίζοντα, είναι φυσικό να αισθάνεστε ότι αρχίζουν να σας καταλαμβάνει.

Για να μην αναφέρουμε τις οικονομικές ανησυχίες που γεννιούνται επίσης ως επακόλουθο της πανδημίας, ειδικά για εκείνους που έχουν χάσει τη δουλειά τους. Πρέπει να δώσετε βαρύτητα τόσο στη σωματική υγεία όσο και στην ψυχική υγεία.

Αν πάσχετε από κατάθλιψη κι άγχος, μιλήστε, δεν είστε μόνοι. Είναι ένα κοινό συναίσθημα για όλους, και αν υποφέρετε, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ  για να λάβετε βοήθεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

Η πανδημία έχει αλλάξει τις ζωές μας, και δεν είμαστε όλοι σε θέση να το διαχειριστούμε αυτό αποτελεσματικά. Αλλά, αν το πάρουμε μέρα με τη μέρα, και κάνουμε μικρά βήματα, μπορούμε να δούμε το φως και να ελπίζουμε, έτσι θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αλλαγές όσο καλύτερα μπορούμε.


Σχετικά με την Marie Miguel

Η Marie Miguel είναι εμπειρογνώμονας γραφής και έρευνας για σχεδόν μια δεκαετία, καλύπτοντας μια ποικιλία θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία. Επί του παρόντος, συμβάλλει στην επέκταση και ανάπτυξη ενός δωρεάν διαδικτυακού πόρου ψυχικής υγείας με το  Mind-Diagnostics.org. Με ενδιαφέρον και αφοσίωση στην αντιμετώπιση του στίγματος που σχετίζεται με την ψυχική υγεία, συνεχίζει να στοχεύει συγκεκριμένα θέματα που έχουν να κάνουν με το άγχος και την κατάθλιψη.