Cookies ταψιού με γέμιση μερέντας και σοκολάτας

COOKIES ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ…

ΥΛΙΚΑ

120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική η 1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις η 1,1/2 κούπες αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια ή τρούφα
150 γρ. μερεντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα.

Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτετε στο μπολ σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.

Τέλος μέσα σε μικρο ταψάκι βάλτε λαδόκολλα προσθέστε το μισό μείγμα στο ταψάκι ρίχνετε μερεντα από πάνω και το άλλο μισό μείγμα και τέλος σπάστε μια κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια από πάνω ή ακόμα και σταγόνες σοκολάτας και ψήνετε για 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.