TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Διατροφή

Χυμός ροδιού από ελληνικά ρόδια: Η συντριπτική αντιοξειδωτική δράση του

Ιούν 27, 2017
in Διατροφή
Χυμός ροδιού από ελληνικά ρόδια: Η συντριπτική αντιοξειδωτική δράση του
Share on FacebookShare on Twitter

Μία νέα έρευνα, έρχεται να αξιολογήσει αποκλειστικά την σημαντική αντιοξειδωτική επίδραση του εμφιαλωμένου χυμού ροδιού στον άνθρωπο, ακόμη και μετά τη διακοπή της κατανάλωσής του(!). Πρόκειται για τη δεύτερη έρευνα in vivo.

Η έρευνα διεξήχθη σε εμφιαλωμένο 100% ελληνικό χυμό ροδιού, στυμμένο μέσα σε 24 ώρες από τη συγκομιδή των φρούτων στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σε υγιείς εθελοντές, που κατανάλωναν μισό λίτρο τυποποιημένου χυμού ροδιού καθημερινά για μια περίοδο 15 ημερών. Στα πλαίσια της έρευνας, μετρήθηκαν και αξιολογήθηκαν οι αλλαγές στους δείκτες οξειδωτικού στρες στο αίμα των συμμετεχόντων σε τέσσερα διαφορετικά χρονικά σημεία.

Οι δείκτες που μελετήθηκαν ήταν τα επίπεδα της μηλονοδιαλδεϋδης (MDA) και τα καρβονύλια πρωτεΐνης (CARB), που αποτελούν δείκτες οξείδωσης των λιπιδίων και της πρωτεΐνης στο πλάσμα, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην αύξηση του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό. Επιπλέον, στα ερυθροκύτταρα μετρήθηκε η γλουταθειόνη (GSH), που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά μόρια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι o δείκτης GSH, που συνδέεται με την αντιοξειδωτική ικανότητα, ήταν σημαντικά αυξημένος κατά 22,6%, αμέσως μετά το τέλος της χορήγησης χυμού. Αντίθετα, τα επίπεδα των δεικτών οξείδωσης CARB και MDA μειώθηκαν κατά 19.6% και 24.4% αντίστοιχα, τόσο άμεσα όσο και μία εβδομάδα μετά τη διακοπή της χορήγησης χυμού.

Τα παραπάνω ευρήματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση του εμφιαλωμένου χυμού ροδιού, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες, ενισχύει την αντιοξειδωτική κατάσταση στον άνθρωπο μειώνοντας την οξειδωτική βλάβη στα λιπίδια και στις πρωτεΐνες.

Η υπεροξείδωση των λιπιδίων είναι μια διαδικασία που δημιουργείται φυσικά, όταν αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS) επιτίθενται στα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα της κυτταρικής μεμβράνης. Η καταστροφή των λιπιδίων της μεμβράνης είναι αντιδράσεις ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη βιωσιμότητα των κυττάρων, ακόμα και των ιστών. Επιπλέον, η υπεροξείδωση των λιπιδίων στο πλάσμα θεωρείται ένας από τους κύριους αιτιολογικούς παράγοντες για την αθηρογένεση, που προκαλείται από την αυξημένη εναπόθεση της χοληστερόλης στο τοίχωμα των αγγείων (αρτηριών). Έτσι, η προστατευτική επίδραση του χυμού ροδιού κατά την υπεροξείδωση των λιπιδίων στο πλάσμα μπορεί να μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών που συνδέονται με το οξειδωτικό στρες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η μελέτη αποδεικνύει για πρώτη φορά την ικανότητα του εμφιαλωμένου χυμού ροδιού να βελτιώνει την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού, ακόμα και μια εβδομάδα μετά τη διακοπή της κατανάλωσής του.

Είναι χρήσιμο λοιπόν να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά του εμφιαλωμένου χυμού ροδιού που θα πρέπει να αναζητάτε στην ετικέτα, προκειμένου να προσλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το χυμό ροδιού:

– 100% φυσικός χυμός από Ελληνικά ρόδια
– Μη συμπυκνωμένος χυμός ροδιού, δηλαδή στυμμένος χυμός ροδιού χωρίς να έχει προστεθεί ή αφαιρεθεί απολύτως τίποτα
– Χωρίς συντηρητικά & χρωστικές
– Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μόνο με τα φυσικά σάκχαρα του φρούτου

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ΒSc, MSc, PhD, Διδάκτωρ & Επιστ/κος Συνεργάτης Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

πηγή :http://www.onmed.gr/diatrofi/story/355681/xymos-rodioy-apo-ellinika-rodia-h-syntriptiki-antioxeidotiki-drasi-toy

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Καφές που πίνουμε σχεδόν όλοι συνδέεται με αλλαγές στα γηρατειά
Διατροφή

Καφές που πίνουμε σχεδόν όλοι συνδέεται με αλλαγές στα γηρατειά

Ιούλ 3, 2025
David Beckham: Το νόστιμο πρωινό δύο συστατικών που βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης
Διατροφή

David Beckham: Το νόστιμο πρωινό δύο συστατικών που βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης

Ιούλ 2, 2025
Διατροφή το καλοκαίρι – Τι να προσέξουμε στον καύσωνα – Tips από την διατροφολόγο Μαρίνα Μπουρδάκη
Featured

Διατροφή το καλοκαίρι – Τι να προσέξουμε στον καύσωνα – Tips από την διατροφολόγο Μαρίνα Μπουρδάκη

Ιούλ 2, 2025
Καρκίνος στο πάγκρεας: Το Νο1 τρόφιμο που αυξάνει τον κίνδυνο, σύμφωνα με ειδικό
Διατροφή

Καρκίνος στο πάγκρεας: Το Νο1 τρόφιμο που αυξάνει τον κίνδυνο, σύμφωνα με ειδικό

Ιούλ 1, 2025
Καρκίνος προστάτη: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο νόσου
Διατροφή

Καρκίνος προστάτη: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο νόσου

Ιούν 30, 2025
Γκουίνεθ Πάλτροου: Ποια αλλαγή έκανε η «βασίλισσα της ευεξίας» – Τι τρώει επιτέλους μετά από χρόνια
Διατροφή

Γκουίνεθ Πάλτροου: Ποια αλλαγή έκανε η «βασίλισσα της ευεξίας» – Τι τρώει επιτέλους μετά από χρόνια

Ιούν 29, 2025
Next Post
Αλκοόλ: Σε ποια ποσότητα βλάπτει τον εγκέφαλο

Αλκοόλ: Σε ποια ποσότητα βλάπτει τον εγκέφαλο

Υγρασία και μούχλα τέλος: Με ένα υλικό που δεν φαντάζεστε

Υγρασία και μούχλα τέλος: Με ένα υλικό που δεν φαντάζεστε

Πότε χρειάζεται έλεγχο η ακοή του παιδιού

Πότε χρειάζεται έλεγχο η ακοή του παιδιού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd