Χτύπησε «κόκκινο» η εγκληματικότητα στη Θεσσαλία

Εκατοντάδες συλλήψεις για δεκάδες σοβαρά αδικήματα τον Μάρτιο-Από τα θετικά του απολογισμού ο εντοπισμός 20 κλεμμένων οχημάτων

«Κόκκινο» χτύπησε η εγκληματικότητα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά τον μήνα Μάρτιο. Κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, αρχαιοκαπηλία, απόπειρες ανθρωποκτονίας, όπλα, ναρκωτικά, πλαστά χαρτονομίσματα, παράνομος τζόγος και πολλά άλλα αδικήματα περιλαμβάνονται στον απολογισμό της ΕΛΑΣ για τον Μάρτιο.

Οι υποθέσεις που συζητήθηκαν ανέρχονται σε 11 κι αφορούν αδικήματα που διαπράχθηκαν σε ολόκληρη τη Θεσσαλία με τις 3 εξ αυτών να αφορούν τα Τρίκαλα. Ενδεικτικά, στις σημαντικές υποθέσεις του μήνα περιλαμβάνονται:

Κλεμμένα οχήματα

Από τα θετικά του απολογισμού είναι ότι μέσα στον Μάρτιο από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας εντοπίστηκαν 20 κλεμμένα οχήματα δίνοντας χαρά στους ιδιοκτήτες τους από τους οποίους είχαν κλαπεί.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξαρθρώθηκε, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου, τα οποία διέθετε προς πώληση είτε αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά, είτε εξ’ ολοκλήρου με παραποιημένα στοιχεία. Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τρεις ακόμη συνεργοί τους. Εξιχνιάστηκαν 20 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών οχημάτων που διαπράχθηκαν σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πέντε αυτοκίνητα, 25 κινητήρες οχημάτων, ένα αεροβόλο πιστόλι και 50 φυσίγγια πυροβόλου όπλου και χρηματικό ποσό.

553 συλλήψεις

Οι συλλήψεις που έγιναν τον Μάρτιο ανέρχονται σε εκατοντάδες!!! Για την ακρίβεια συνελήφθησαν 553 άτομα για διάφορα αδικήματα και πιο συγκεκριμένα:

Εξιχνιάστηκαν

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 159 υποθέσεις οι οποίες αφορούσαν απόπειρα ανθρωποκτονίας,  ληστείες, ναρκωτικά, όπλα, κλοπές – διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, κλοπές οχημάτων κ.α., ζωοκλοπές, απάτες, πλαστογραφίες, υποθέσεις του Τελωνειακού Κώδικα, αρχαιοκαπηλία, βεγγαλικά, παράνομο τζόγο.

Πιο συγκεκριμένα οι υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν είναι οι ακόλουθες:

Κατασχέσεις

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν είναι από ναρκωτικά, έως τρίφτες, ζυγαριές, ψεύτικα όπλα, αρχαία νομίσματα, ανιχνευτές μετάλλων, χρήματα και πολλά άλλα. Ειδικότερα κατασχέθηκαν: