Χταποδομακαρονάδα φούρνου

Χταποδομακαρονάδα φούρνου…

Υλικά:

χταπόδι

μακαρόνια

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

3 μεγάλα ψιοκομμένα κρεμμύδια

μπαχάρι

αλάτι

πιπέρι

σάλτσα

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

Εκτέλεση:

Στην κατσαρόλα βάζω το χταπόδι κομμένο σε μικρά κομάτια ,αφήνω να φύγουν τα υγρά του και σβήνω με το κρασι.  Ύστερα ρίχνω το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το μπαχάρι, το αλάτι , το πιπέρι, την σάλτσα, τον πελτέ και νεράκι και σκεπάζω την χύτρα μου για 25 λεπτά.

Προθερμαίνω  τον φούρνο, συμπληρώνω νερό στην χύτρα μου να είναι καυτό και ρίχνω το χταπόδι στο ταψί.  Ρίχνω και τα μακαρόνια και τα βάζω στον φούρνο μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια.
Ανακατεύω 3,4 φορές αλλά να κρατάνε και λιγουλάκι και να έχει και λίγο ζουμάκι μέσα στο ταψί, όπως στην φωτογραφία μου.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.