Χταποδομακαρονάδα φούρνου

Χταποδομακαρονάδα φούρνου…

Υλικά :
μακαρόνια
χταπόδι σε μικρά κομμάτια
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
3 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
σάλτσα, αν έχετε σπιτική ακόμη καλύτερα
1 κουτ.σούπας πελτέ
νερό
Εκτέλεση :
Στην κατσαρόλα βάζω το χταπόδι, αφήνω να φύγουν τα υγρά του .
Ρίχνω το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι, την σάλτσα, τον πελτέ, νερό και σκεπάζω την χύτρα για 25 λεπτά.
Έχω προθερμάνει τον φούρνο , συμπληρώνω νερό στην χύτρα να είναι καυτό και ρίχνω το χταπόδι στο ταψί.
Ρίχνω και τα μακαρόνια και τα βάζω στον φούρνο μέχρι να βράσουν και αυτά.
Ανακατεύω 3-4 φορές αλλά τα βράζω τόσο όσο να κρατάνε λιγουλάκι και να έχει και λίγο ζουμάκι μέσα στο ταψί όπως στην φωτογραφία μου.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.