Υλικά:
χταπόδι
μακαρόνια
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
3 μεγάλα ψιοκομμένα κρεμμύδια
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
Εκτέλεση:
Στην κατσαρόλα βάζω το χταπόδι κομμένο σε μικρά κομάτια ,αφήνω να φύγουν τα υγρά του και σβήνω με το κρασι. Ύστερα ρίχνω το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το μπαχάρι, το αλάτι , το πιπέρι, την σάλτσα, τον πελτέ και νεράκι και σκεπάζω την χύτρα μου για 25 λεπτά.