Χταπόδι ξιδάτο

ΧTΑΠΟΔΑΚΙ ΞΙΔΑΤΟ…

Υλικά :

χταπόδι

ξίδι

1/2 ποτήρι νερού κρασί

1/2 ποτήρι νερού νερό

1/2 ποτήρι νερού λάδι

3 δαφνόφυλλα

3-4 μπαχάρια

Εκτέλεση:

Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Το σβήνουμε με λίγο ξύδι, ρίχνουμε 1το κρασί, το νερό, το λάδι, τα δαφνόφυλλα και τα μπαχάρια. Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και δεν ξανά βάζουμε νερό.  Τέλος το βγάζουμε από την φωτιά αφού είναι έτοιμο να το καρφώνουμε με το πιρούνι και να λιώνει. Το κόβουμε κομμάτια ρίχνουμε πάνω ξύδι και ρίγανη και σερβίρουμε. Όσο μένει στο ψυγείο τόσο ωραιότερο γίνεται.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.