Χταπόδι ξιδάτο με δαφνόφυλλα και μπαχάρια

Χταπόδι ξιδάτο με δαφνόφυλλα και μπαχάρια…

Υλικά 

1/2 ποτ. νερού νερό,

1/2 ποτ. νερού λάδι,

3 δαφνόφυλλα ,

3-4 μπαχάρια

ξίδι

ρίγανη

Εκτέλεση

Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
Το σβήνουμε με λίγο ξύδι, ρίχνουμε το  κρασί,  το νερό,  το λάδι,  τα δαφνόφυλλα και τα μπαχάρια .
Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά (δεν ξανά βάζουμε νερό). Τέλος το βγάζουμε από την φωτιά αφού είναι έτοιμο να το καρφώνουμε με το πιρούνι και να λιώνει.  Το κόβουμε κομμάτια, ρίχνουμε πάνω ξύδι και ρίγανη και σερβίρουμε.

‘Οσο μένει στο ψυγείο τόσο ωραιότερο γίνεται.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.