Χταπόδι ξιδάτο με δαφνόφυλλα και μπαχάρια

Συνταγή 15 ετών που την κάνω στο σπίτι μου ….

Υλικά :

1/2 ποτ. νερού κρασί,

1/2 ποτ. νερού νερο,

1/2 ποτ. νερού λάδι,

3 δαφνόφυλλα ,

3-4 μπαχάρια,

ξίδι,

ρίγανη

Εκτέλεση :

Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του.  Το σβήνουμε με λίγο ξύδι, ρίχνουμε 1/2 ποτ. νερού κρασί, 1/2 ποτ. νερού νερό, 1/2 ποτ. νερού λάδι, 3 δαφνόφυλλα και 3-4 μπαχάρια .Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και δεν ξανά βάζουμε νερό.  Τέλος το βγάζουμε από την φωτιά,  αφού είναι έτοιμο (να το καρφώνουμε με το πιρούνι και να λιώνει) το κόβουμε κομμάτια, ρίχνουμε πάνω ξύδι και ρίγανη και σερβίρουμε.

Σημ.: Όσο μένει στο ψυγείο τόσο ωραιότερο γίνεται.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.