TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Χταπόδι στιφάδο

Οκτ 25, 2020
in Μαγειρική
Χταπόδι στιφάδο
Share on FacebookShare on Twitter
Χταπόδι στιφάδο…

ΥΛΙΚΑ 
1 χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο γύρω στα 1200 – 1500 γραμμάρια (Το ζουμί από το βράσιμο του χταποδιού το κρατάμε)
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί για το βράσιμο του χταποδιού
Βαλσαμικο ξύδι για το σβήσιμο
300ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο για το βράσιμο στο χταπόδι
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
Μισό κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο κοκκάρια
Πιπέρι μαύρο
Αλάτι μια πρέζα διότι το χταπόδι αποτελείτε από πολύ αλάτι
1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ζεστό νερό
1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
2 κ.γ.. πελτέ
1 κ.σ. ζάχαρη
3 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλλα
Λίγο θυμάρι
3-4 κόκκους μπαχάρι
250ml ζεστό νερό για το κύβο λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Πλένουμε καλά το χταπόδι και το καθαρίζουμε, διαχωρίζουμε το κεφάλι (την κουκούλα) από τα πλοκάμια .  Καθαρίζουμε καλά την κουκούλα και την γυρίζουμε ανάποδα να καθαριστεί και αυτή εσωτερικά και πετάμε το ράμφος του. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με το κρασί, το κρεμμύδι κομμένο στα δυο και ένα φύλλο δάφνης (τουλάχιστον για 1 ωρα σε χαμηλή φωτιά, δεν βάζουμε νερό διότι το χταπόδι βγάζει από μόνο του αρκετό νερό και το κρασί θα το βοηθήσει πολύ να μαλακώσει). Αφού βράσει και είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και φυλάμε από το ζουμί του μια κούπα και μετά το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Συνεχίζουμε σοτάροντας τα κομμάτια από το χταπόδι μόλις τα σοτάρουμε ρίχνουμε το σκόρδο και το τριμμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε και αυτά και βάζουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με ξίδι βαλσαμικο,.  Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε να εξατμιστεί το ξύδι και να δέσει λίγο η σάλτσα. Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λίγα κρεμμυδάκια και το λίγο σκόρδο ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα κρεμμύδια για το στιφάδο σε δυνατή φωτιά και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές. Αφού τα έχουμε σοτάρει προσθέτουμε το χυμό ντομάτας (σε αυτό το σημείο συμπληρώνουμε την μια κούπα ζουμί που είχαμε κρατήσει από το χταπόδι), τον πελτέ 2κ/γ αμέσως το ζωμό που έχουμε διαλύσει στο ζεστό νερό προσθέτουμε την ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης, το ξυλάκι από την κανέλα και τους κόκκους από το μπαχάρι και βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.  Όταν πάρει μερικές βράσεις ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι.  Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το κρασί και το θυμάρι και το αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει με το λάδι. Όταν βράσει και μελώσει αφαιρείτε τη δάφνη και τη κανέλα.
Σημ.:Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή με ότι άλλο συνοδευτικό θέλετε εσείς.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας  Chef Alexios Nikoloutsopoulos.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Next Post
Πρόταση μομφής για προστασία της 1ης κατοικίας

Πρόταση μομφής για προστασία της 1ης κατοικίας

Τι να κάνουμε αν το παιδί /τα παιδιά μας δουν να κάνουμε σεξ;

Τι να κάνουμε αν το παιδί /τα παιδιά μας δουν να κάνουμε σεξ;

7 τα νέα κρούσματα στα Τρίκαλα το τελευταίο 24ωρο- 56 συνολικά στη Θεσσαλία

7 τα νέα κρούσματα στα Τρίκαλα το τελευταίο 24ωρο- 56 συνολικά στη Θεσσαλία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd