Χταπόδι με κοφτό μακαρόνι στο φούρνο

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ…

Υλικά :

χταπόδι

1 ποτήρι του κρασιού κρασί

ελαιόλαδο

3 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια

μπαχάρι

αλάτι

πιπέρι

σάλτσα κατά προτίμηση σπιτική

1 κουταλιά σούπας μπελτέ

νερό

Εκτέλεση :

Στην κατσαρόλα βάζω το χταπόδι, αφήνω να φύγουν τα υγρά του και σβήνω με 1 ποτήρι του κρασιού κρασί.  Όταν στεγνώσει μέσα στην κατσαρόλα και φύγει όλο το κρασί ρίχνω λίγο λάδι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μπαχάρι, το αλάτι , λίγο πιπέρι, την σάλτσα, μια κουταλιά σούπας μπελτέ, το νεράκι και σκεπάζω την χύτρα μου.  Βράζω για 20 λεπτά.
Προθερμαίνω το φούρνο μου.  Συμπηρώνω νερό στην χύτρα μου, να είναι καυτό και ρίχνω το χταπόδι στο ταψί μου.  Ριχνω και τα μακαρόνια και τα βάζω στον φούρνο. Μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια ανακατεύω 3,4 φορές αλλά να κρατάνε και λιγάκι και να έχει και λίγο ζουμάκι μέσα στο ταψί.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.