Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

 

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό χταπόδι

1 φλυτζάνι τσαγιού ξύδι

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

2 φλυτζάνια χυμό τομάτας

1 ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό

Αλάτι

Πιπέρι

Ελάχιστο κύμινο

1 πακέτο κοφτό μακαρονακι

1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση :

Αφού καθαρίσουμε και πλυνουμε το χταπόδι το βάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το ξύδι και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να το σκεπάσει. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει(αν έχουμε χύτρα,ακόμα καλύτερα. Θα βράσει σε 15λεπτά.  Μόλις λοιπόν είναι έτοιμο, κόβουμε τα πλοκάμια και την σακούλα του χταποδιού τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο και κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σβήνουμε με το κρασάκι, προσθέτουμε την τομάτα και τα μπαχαρικά μαζί και οσο νεράκι χρειάζεται και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10λεπτά.  Τώρα πια ήρθε η στιγμή να ρίξουμε το κοφτό μακαρονακι και να το αφήσουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά για περίπου δεκαπέντε λεπτά.

Καλή επιτυχία!!!

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.