Χρώματα κι αρώματα από την… Ιαπωνία στις όχθες του Ληθαίου

Χρώματα κι αρώματα από την Ιαπωνία έφεραν στον Ληθαίο ποταμό οι εβδομήντα συνολικά καλλωπιστικές κερασιές που φύτεψε πέρυσι τον Μάιο η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Τρικκαίων. Οι κερασιές φυτεύτηκαν στις όχθες του ποταμού, από τη γέφυρα Τρικκαίογλου προς την πλατεία Βουβής και ουσιαστικά «ντύνουν» με τον τρόπο αυτόν ένα άδειο τμήμα του όμορφου Τρικαλινού ποταμού. 

photoshooting by Dimitris Papastergiou

“Οι κερασιές μας στο ποτάμι άνθισαν! Έναν χρόνο περίμεναν, σιγά μην έκαναν πίσω λόγω κορωνοϊού! Μπορεί να είναι μικρές ακόμη, όμως σε μερικά χρόνια είμαι βέβαιος πως θα αποτελούν, τέτοια εποχή, ένα ακόμη αξιοθέατο των Τρικάλων. Για να είμαστε εδώ και να τις χαρούμε, για να περπατήσουμε από κάτω τους πλάι στον Ληθαίο, για να βγάλουμε χιλιάδες φωτογραφίες στα απίθανα λουλούδια τους, πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. Τα πάμε εξαιρετικά, μην το χαλάσουμε τώρα!” σχολιάζει σχετικά ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Τα πανέμορφα αυτά δέντρα, τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου με την πλούσια ροζ ανθοφορία τους, προσδίδουν στο περιβάλλον μία υψηλή αισθητική. Η φετινή είναι η πρώτη τους ανθοφορία.

photoshooting by Dimitris Papastergiou

Και στην Ασκληπιού

Οι ίδιες καλλωπιστικές κερασιές φυτεύτηκαν το 2009 στην οδό Ασκληπιού (κοντά στην πλατεία Χατζηπέτρου) και κάθε χρόνο νωρίς την άνοιξη στολίζουν θαυμάσια την πόλη.

Παράδοση στην Ιαπωνία

Αυτές οι κερασιές έχουν δημιουργήσει μια παράδοση στην Ιαπωνία με τις γιορτές «hanami». Στη διάρκειά τους, άνθρωποι από όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται για να θαυμάσουν και να απολαύσουν την ομορφιά, δίπλα στις ανθισμένες κερασιές.