Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Έτοιμο λοιπόν και το δικό μου δεντράκι για φέτος!!!

Υλικά:
Για το μπισκότο (Διπλή δόση)
350 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. Ζάχαρη
4 αυγά
800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες σε σκόνη
1 κουταλάκι μπέικιν

Με αυτό έφτιαξα τα αστέρια
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπεικιν. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος το κοσκινισμένο μίγμα με το αλεύρι. Τυλίγουμε το μείγμα σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το δουλέψουμε. Μπορούμε να το κάνουμε και από το προηγούμενο βράδυ.
Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα όσο είναι παγωμένη και κόβουμε με διάφορα μεγέθη κουπατ σε σχήμα αστεριού. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στον αέρα, για 12-14 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Μη περιμένετε να ροδίσει όλο το μπισκότο. 
Ξεκινάνε το στήσιμο αφού κρυώσουν τελείως. Μεταξύ τους τα κολλάω με έτοιμο μείγμα αυγογλασσου που κυκλοφορεί στο εμπόριο (όχι μάρκετ) .  Βάζω μια σχετική μικρή ποσότητα στο κέντρο του αστεριού και σιγά σιγά “χτίζω” το ένα πάνω στο άλλο ξεκινώντας από το μεγαλύτερο.  Μια ποσότητα του αυγογλασσου τη χρωματίζω πράσινη με βρώσιμο χρώμα και με τη βοήθεια κορνέ στολίζω τα κλαδιά του δεντρου.
Καλές και δημιουργικές γιορτές σε όλους σας με υγεία πάνω απ’όλα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελένη Λαμπρίδου.