Χριστουγεννιάτικο δεντράκι

Μέρες γιορτινές και μέσα σε όλα τα γλυκάκια μας δεν θα ήθελα να μην έχουν και οι μικροί μου έρωτες τα μπισκοτάκια τους…

Υλικα :

200 γρ. lourpak

200 γρ. ζάχαρη

2 αυγα

560 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 βανίλιες

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. μπεικιν

Για να ενώσω το δεντράκι πήρα την γέμιση από ένα πακέτο μπισκότων ΟΡΕΟ την χτύπησα στο μουλτι με ένα κ.γ. γάλα. Έβαλα σε κορνε την κρέμα και κόλλησα τα αστεράκια για να δημιουργήσω το δεντράκ. Φροντίστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Εκτέλεση:

Αρχικά βάλτε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180ο. Χτυπήστε πρώτα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, και μετά ρίξτε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Ρίξτε μετά το αλεύρι, και τα υπόλοιπα υλικά. Αλευρώστε τον πάγκο της κουζίνας κι ακουμπήστε τη ζύμη. Στρώστε τη με έναν πλάστη και χρησιμοποιήστε κουπ πατ – φορμάκια για να κόψετε τη ζύμη σε σχέδια: έλατο, χιονάνθρωπο, αστέρι κλπ. Φροντίστε κάθε κομμάτι – μπισκότο να έχει πάχος μισού εκατοστού περίπου. Κατόπιν απλώστε λαδόκολλα σε μία σχάρα και τοποθετήστε πάνω τα μπισκότα. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 10’ στους 170ο , μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Αφού κρυώσουν μπορείτε να τα διακοσμήσετε με γλάσο, ζαχαρόπαστα, τρουφάκια ή σοκολάτα λιωμένη.

Την συνταγή την πήρα από την Βασική Συνταγή Για Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα της κυρίας Βέφας!!!! Σας ευχαριστώ πολύ καλή πρωτοχρονιά

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).