Τα αντιπλημμυρικά έργα ήταν ελλιπή. Μετά τον Ιανό υπήρξαν υποσχέσεις, δυστυχώς οι υποσχέσεις δεν κτίζουν οι πράξεις κτίζουν. Ο κ. Αγοραστός είναι ένας μέτριος περιφερειάρχης που διακρίνεται και για διαχειριστική του ανεπάρκεια.
Στα χωριά που επλήγησαν κάποιοι έχουν χάσει τα πάντα. Σπίτια, γη, εξοπλισμό, τη σοδειά που περίμενε να πουληθεί. Στη συνήθη κουβέντα παρηγοριάς, ότι όλα ξαναγίνονται, αν έχει σωθεί η ζωή, απαντούν «όχι». Όσα καταστράφηκαν, δεν ξαναγίνονται.
Δεν έχουν κουράγιο να τα ξαναφτιάξουν. Άλλωστε, ποιος ξέρει τι θα δουν όταν πέσει το νερό. Θα μπορούν να δουλέψουν τη γη; Και πότε; Θα μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους; Ή ο τόπος τους, ευάλωτος καθώς είναι πια στις φυσικές καταστροφές, δεν υπάρχει πια;
Σας έλεγα εδώ και αρκετό καιρό για τις ανεπάρκειες και τις αστοχίες της περιφερειακής διοίκησης οι οποίες τώρα εκδηλώνονται σε υπερθετικό βαθμό.
Μέχρι πριν από λίγο ο κ. Αγοραστός έλεγε ότι είναι ο περιφερειάρχης των έργων. ποιων έργων είναι; αυτών που δεν έγιναν και πνίγεται ο κόσμος. Επίσης δεν έγιναν τα φράγματα εκείνα γύρω γύρω από τον κάμπο που θα συγκρατούσαν το νερό.
Τα έργα που έγιναν (γιατί έγιναν κάποια έργα αφού πήραν κονδύλια) είναι δρόμοι, κόμβοι και έργα βιτρίνας.
Για μας τα έργα τα οποία γίνονται θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στο πλαίσιο για την κλιματική αλλαγή και επίσης να είναι παραγωγικές επενδύσεις.
Ίσως σε πολλές περιοχές θα μπορούσε να έρθει ο στρατός και να στήσει σκηνές για να μείνουν πολλοί άνθρωποι και υπαίθρια μαγειρεία για να σιτίζονται πράγμα που μπορεί να γίνει γρήγορα.
Εδώ λοιπόν χρειάζεται η βούληση της πολιτείας, και όταν λέω πολιτεία δεν αναφέρομαι στην κυβέρνηση αλλά σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες , να βοηθήσουμε τις περιοχές που έχουν πληγεί.
Αυτό που θέλω να πω όμως προς την Περιφέρεια , είναι ότι έχουν γίνει συντριπτικά λάθη. Το χειρότερο δε απ’ όλα είναι ότι δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά. Έχουν δοθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά, τα οποία δεν έχουν γίνει ποτέ. Καλό θα ήταν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ελεγχθούν όλοι οι Περιφερειάρχες, όλοι οι Δήμαρχοι, όλοι οι υπουργοί, πού πήγαν τα λεφτά. Και αν έχουν απενταχθεί έργα αντιπλημμυρικά για να πάνε σε παρτέρια, δρόμους, έργα βιτρίνας που και αυτά χρειάζονται, αλλά περισσότερο είναι να προστατεύσεις τη ζωή των Ελλήνων.
Ο Χρήστος Αρέτος
Ο Χρήστος Αρέτος (γιος του Ευθυμίου και της Ελισάβετ Αρέτου), γεννήθηκε στον Κλεινό Καλαμπάκας το 1970. Μεγάλωσε στον Κλεινό και κατόπιν στην πόλη των Τρικάλων όπου κι αποφοίτησε από το 3° Λύκειο Τρικάλων.
Είναι απόφοιτος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε το 1990 στο τμήμα εφαρμοσμένης πληροφορικής. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο I.C.B.S Business School της Θεσσαλονίκης στο τομέα της διοίκησης των επιχειρήσεων.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για 7 συναπτά έτη, ως υπεύθυνος πωλήσεων σε εξαγωγική εταιρεία στην Αθήνα. Το 2005 απέκτησε την πιστοποίηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου και εργάστηκε για 3 χρόνια στην Eθνική Aσφαλιστική. Την άνοιξη του 2008 ίδρυσε την κτηνοτροφική εκμετάλλευση “Φάρμα Ορεινή Ζωή”, μια σύγχρονη μονάδα με πρόβατα φυλής ASSAF στον Κλεινό Καλαμπάκας.
Παρακολουθεί συνεχώς ημερίδες και συνέδρια στον τομέα δράσης του, είναι μέλος σε συλλόγους και φορείς του πρωτογενούς τομέα.
Η ενασχόληση του με τα κοινά για πρώτη φορά ήρθε το 2017 περίπου, όταν με την παρέα του αποφάσισαν να αναλάβουν τον εκπολιτιστικό και μορφωτικό σύλλογο Κλεινού Καλαμπάκας όπου εκλέχθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα.
«Σκοπός μου είναι να αφήσω μια παρακαταθήκη για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής της περιοχής της Καλαμπάκας αλλά και γενικότερα του Νομού Τρικάλων. Έχουμε τις γνώσεις, έχουμε τη θέληση δώστε μας την δύναμη να πάμε την Θεσσαλία μπροστά!!!!!» αναφέρει σχετικά με την υποψηφιότητά του ως Περιφερειακός Σύμβουλος με την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» του Δημήτρη Κουρέτα.