Χορτοπιτα με τυρί σε σπιτικο φύλλο

Χορτοπιτα με τυρί σε σπιτικο φύλλο…

Υλικά για το φύλλο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
λίγο αλάτι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό ξύδι
αλεύρι όσο πάρει για να μη κολλάει στα χέρια.
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υγρά μαζί και προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι. Αφήνω να ξεκουραστεί σκεπασμένο με μια πετσέτα για 20 λεπτά έπειτα χωρίζω το φύλλο και ανοιγω φύλλα στο πάχος που θέλω.
Για την γέμιση
800 γραμμάρια φέτα
500 γραμμάρια σπανάκι
500 γραμμάρια σέσκουλα
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
Εκτέλεση
Τα πλένω πολύ καλά με ξύδι να φύγουν όλες οι ακαθαρσίες τους. Τα ζεματαω για 5 λεπτά σε αλατισμενο νερό. Στραγγιζω πολύ πολύ καλά και απλώνω πάνω από το φύλλο με τριμμένη φέτα ανακατεμένα .  Σκεπαζω με άλλο ένα φύλλο και το περνάω με ελαιόλαδο . Ψήνω στους 200 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά. Πάντα ανάλογα τον φούρνο .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.