Χόρτα βλίτα σαλάτα

Χόρτα βλίτα σαλάτα…

Υλικά
βλίτα
αλάτι
ελαιόλαδο
λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα βλίτα.  Τα κόβουμε σε σημείο που να είναι τραγανό το κοτσανάκι τους.  Τα βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη και ρίχνουμε αλάτι. Τα αφήνουμε περίπου 10 λεπτά για να είμαστε σίγουροι ότι είναι πεντακάθαρα.  Βάζουμε μισή κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα αλάτι.  Όταν κοχλάσει το νερό ρίχνουμε τα βλίτα.  Μόλις μαλακώσουν και τα ζεματίσουμε πετάμε το νερό.  Βάζουμε άλλο νεράκι και λίγο αλατάκι ακόμη και τα βράζουμε ,όχι πολύ, να μαλακώσουν και να μη χάσουν το χρώμα τους.  Σερβίρουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και λεμονάκι.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.