TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Τοπικά

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις τα ερωτήματα που κατέθεσε ο συνδιασμός του Μιχάλη Μπαγιώτη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Φαρκαδόνας

Φεβ 1, 2024
in Τοπικά
Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις τα ερωτήματα που κατέθεσε ο συνδιασμός του Μιχάλη Μπαγιώτη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Φαρκαδόνας
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν έλαβαν ουσιαστικές απαντήσεις από πλευράς Δημοτικής Αρχής Φαρκαδόνας τα ερωτήματα που κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της 31ης  Ιανουαρίου, η δημοτική παράταξη «Νέο Ξεκίνημα».

Εκείνο που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ήταν το γεγονός ότι η συνεδρίαση δεν καταγραφόταν με ηλεκτρονικό τρόπο, καθώς υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στην μικροφωνική, με ότι αυτό συνεπάγεται, πράγμα που διατυπώθηκε από το «Νέο Ξεκίνημα» και τα μέλη της.

Ο κύκλος των ερωτήσεων άνοιξε από τον επικεφαλής της παράταξης, Μιχάλη Μπαγιώτη, ο οποίος ήρθε να σταθεί στο θέμα των αδέσποτων ζώων, το οποίο έχει ειπωθεί αρκετές φορές στις συνεδριάσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, παρά το πλήθος επιθέσεων και τραυματισμών πολιτών, ακόμη και παιδιών.

Ο επικεφαλής της παράταξης ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με τα αδέσποτα, καθώς το πρόβλημα, αντί να παρουσιάζει σημάδια ύφεσης, αντιθέτως οξύνεται.

Απαντώντας ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, σημείωσε ότι ο αριθμός των αδέσποτων αγγίζει τις 4.000. Για να εφαρμοστούν τα οριζόμενα από το νόμο, απαιτείται τεράστιο κόστος για κάθε αδέσποτο, στο οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο Δήμος. Προς το παρών, ο Δήμος δεν μπορεί να πράξει κάτι.

Θεόδωρος Λακιάρας  

Στην γέφυρα που συνδέει τις κοινότητες της Κρήνης και Παναγίτσας και στα σχολικά κτήρια που υπέστησαν ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη, τα ποσά που δαπανήθηκαν για την αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς, καθώς επίσης και για το θέμα της επσιτροφής των χρημάτων από το Δήμο Φαρκαδόνας προς την περιφέρεια από την ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Λακιάρας.

Σχετικά με την γέφυρα, που είχε υποστεί μεγάλη ζημιά από την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου, κι είχε αποφασιστεί η μη διέλευση οχημάτων, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ζήτησε να ενημερωθεί, για τι εξελίξεις υπάρχουν, αν γέφυρα είναι κλειστή ή ανοιχτή και αν υπάρχε κάποιο επίσημο πόρισμα που να ανεφέρει το πρόβλημα. Η απάντηση που έλαβε από τον δήμαρχο ήταν ότι η γέφυρα ελέγχθηκε από την Περιφέρεια και το υπουργείο Υποδομών, παραμένει κλειστή και η αποκατάσταση της ζημιάς θα γίνει από το υπουργείο.

Για το θέμα των έξι σχολείων της Φαρκαδόνας, που υπέστησαν ζημιές και τα μαθήματα γίνονται σε όμορα διδακτήρια του Δήμου, ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των ζημιών και την επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς είναι θέμα υπουργείου. Κι όλα αυτά όταν σε σχολεία του γειτονικού νομού Λάρισας που επλήγησαν από τις πλημμύρες, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν προ δεκαπενθημέρου, και οι μαθητές επέστρεψαν στα διδακτήρια (σ.σ. σχολεία Φαλάνης Λάρισας).

Για το θέμα των σχολείων που υπέστησαν ζημιές από το σεισμούς του 2021, ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα δοθεί γραπτή απάντηση.

Για το θέμα της επιστροφής των χρημάτων από την ενεργειακή αναβάθμιση αλλά κυρίως σε ποιόν-ους αναλογούν ευθύνες για την επιλογή του λέβητα φυσικού αερίου – υγραερίου, δεν δόθηκε σαφή απάντηση. Όπως φυσικά και τι θα γίνει με τον λέβητα, ο οποίος πλέον βρίσκεται στην αποθήκη του Δημοτικού Σχολείου.

Δέσποινα Καπνουτζή – Σπήλιου

Στο θέμα των κοντέινερ που θα φιλοξενήσουν πλημμυροπαθείς του Δήμου Φαρκαδόνας αναφέρθηκε η δημοτική σύμβουλος, Δέσποινα Καπνουτζή – Σπήλιου. Ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις για να λάβει την απάντηση ότι μέχρι και σήμερα στο Δήμο Φαρκαδόνας έχουν μεταφερθεί 37 οικίσκοι, 20 αναμένεται να έρθουν προσφορά μιας εταιρίας, 10 αναμένονται από την περιφέρεια ενώ για 100 επιπλέον δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση. Να σημειωθεί ότι κατατέθηκαν 200 αιτήσεις για λήψη οικίσκων.

Το δεύτερο ερώτημα από την ίδια κατατέθηκε για το θέμα της καταγραφής των Ελληνοποντίων της Φαρκαδόνας. Όπως της ανέφεραν η καταγραφή έγιναν για να δουν πόσα άτομα διαβιούν στον οικισμό, πόσο είναι δικαιούχοι στεγαστικής αποκατάστασης και πόσα σπίτια απομένουν στον οικισμό, όπισθεν του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας.

Σχετικά με το θέμα της λειτουργίας του ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι προς το παρών δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Δήμος Μανιώτης

Το αίτημα για την ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Φαρκαδόνας επανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Δήμος Μανιώτης. Μίλησε για την αναγκαιότητα της μετάδοσης μιας και πολλοί συνδημότες βρίσκονται εκτός Ελλάδας και θέλουν να ενημερώνονται, αλλά και πολλοί συνδημότες που λόγο των πλημμυρών βρίσκονται μακριά από την έδρα του Δήμου.

Ο δημοτικός σύμβουλος έλαβε τη δέσμευση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Κουκώνη, ότι από την επόμενη συνεδρίαση θα υπάρχουν εξελίξεις επί του αιτήματος.

Ως «Νέο Ξεκίνημα» δεσμευόμαστε ότι ασκούμε μια γόνιμη και ουσιαστική αντιπολίτευση για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες και τους κατοίκους – συνδημότες μας. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν ακόμη και μέσα από το δημοτικό συμβούλιο να μας φιμώσουν δεν καταφέρουν. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε κοντά στα προβλήματα των συνδημοτών μας, ασκώντας κάθε μορφή πίεσης που θα φέρει αποτελέσματα.

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Παρών ο Βασίλης Γιαγιάκος με την Τζίνα Μπέη στο Φεστιβάλ Οινοποιίας στην Καρδίτσα
Επιχειρείν

Παρών ο Βασίλης Γιαγιάκος με την Τζίνα Μπέη στο Φεστιβάλ Οινοποιίας στην Καρδίτσα

Μαΐ 3, 2025
Μέχρι 19 Μαΐου οι αιτήσεις για τον 2ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ-Η φοροτεχνικός-εργατολόγος Ρούλα Τζάνη μας ενημερώνει για όλες τις λεπτομέρειες
Featured

Μέχρι 19 Μαΐου οι αιτήσεις για τον 2ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ-Η φοροτεχνικός-εργατολόγος Ρούλα Τζάνη μας ενημερώνει για όλες τις λεπτομέρειες

Μαΐ 3, 2025
Η Καστανιά στην ημερίδα μνήμης και εκπαίδευσης που έγινε στη Λάρισα
Τοπικά

Η Καστανιά στην ημερίδα μνήμης και εκπαίδευσης που έγινε στη Λάρισα

Μαΐ 3, 2025
17 φορείς στην πρόσκληση για αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Δ. Παπαστεργίου: Θα προχωρήσουμε προγράμματα upskilling και στο Δημόσιο
Featured

Έπεσαν οι υπογραφές για τον Προσωπικό Αριθμό

Μαΐ 3, 2025
Κοντοτόλη: Η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια πλήττει σοβαρά τις Στρατιωτικές Σχολές και ειδικά τη ΣΜΥ
Τοπικά

Μαρίνα Κοντοτόλη: Σε εγκατάλειψη από την κυβέρνηση οι αγρότες. Στον αέρα οι δηλώσεις ΟΣΔΕ

Μαΐ 3, 2025
Τους  άξονες ολιστικής αντιμετώπισης του αγροτικού ζητήματος παρουσίασε ο Δημήτρης Κουρέτας
Featured

Τους  άξονες ολιστικής αντιμετώπισης του αγροτικού ζητήματος παρουσίασε ο Δημήτρης Κουρέτας

Μαΐ 3, 2025
Next Post
Τα παράθυρα – το Φως: Λύτρωση η μία «νέα τυραννία;»

Άνθρωπος και Ταυτότητες (Θρησκεία – Έθνος)

Απεβίωσε ο Δημήτριος Σίμος από τα Τρίκαλα

Απεβίωσε ο Δημήτριος Σίμος από τα Τρίκαλα

Ψήφισμα υπέρ των αγροτών από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ψήφισμα υπέρ των αγροτών από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd