Χορεύοντας συρτάκι και καραγκούνα… Διαδίδοντας τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας από τα Τρίκαλα σε κάθε γωνιά της Ευρώπης! 

Να γίνουν κοινωνοί της κουλτούρας και του πολιτισμού μας είχαν την ευκαιρία εκπαιδευτικοί από κάθε γωνιά της Ευρώπης οι οποίοι βρέθηκαν στα Τρίκαλα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ KA2 “My culture,your culture ,our culture” του Νηπιαγωγείου Ριζαριού Τρικάλων (συντονιστικό σχολείο). Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε αξιοθέτα του Νομού, επισκέφθηκαν επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα κι έμαθαν να χορεύουν συρτάκι και καραγκούνα.

“Ο εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο προγ/μα Erasmus+ KA2 με τίτλο : “My culture,your culture,our culture” του Νηπιαγωγείου Ριζαριού ,κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πόλης μας και να μάθουν για την πλούσια ιστορία της. Φυσικά και δεν παραλείψαμε τον Μύλο των Ξωτικών “Σήμα κατατεθέν” της πόλης μας! Την ξενάγηση στις ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία της πόλης των Τρικάλων ,ανέλαβε προσωπικά η αντιδήμαρχος της πόλης μας κ Ντίνα Δήμα την οποία κι ευχαριστούμε θερμα!” μας ενημερώνει η συντονίστρια του προγράμματος και διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Ριζαριού, Άννα Μαγκιώση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν εντατικά μαθήματα παραδοσιακών χορών, από τον Θανάση Παπαγεωργίου και το κέντρο λαογραφικής έρευνας «ΑΠΟΛΛΩΝ», με εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Από τις πιο όμορφες βραδιές ήταν εκείνη που διοργανώθηκε στο χώρο του χαμάμ του Μουσείου Τσιτσάνη όπου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τραγούδια με άρωμα Ελλάδας συνοδευόμενα με ήχους σαξόφωνου (Χριστίνα Μπαλλά), κιθάρας (Βαγγέλης Χάδιαρης) και του μπουζουκιού (Δημήτρης Γεωργαντάς)! Εκεί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνική μουσική και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση παραδοσιακών στολών του τόπου μας από χορευτές του κέντρου λαογραφικής έρευνας «ΑΠΟΛΛΩΝ», αλλά και να χορέψουν παραδοσιακά τραγούδια.