Χωνάκια καταΐφι με δροσερή κρέμα πορτοκαλιού

Χωνάκια καταΐφι με δροσερή κρέμα πορτοκαλιού…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΝΑΚΙΑ

1 πακέτο καταΐφι
βούτυρο λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγω το καταΐφι πολύ καλά το περνάω στους κώνους περνάω καλά με βούτυρο να πάει παντού και ψήνω στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1 λίτρο γάλα
120 γραμμάρια κόρν φλάουρ Και ένα φακελάκι κρέμα Γιώτας με άρωμα πορτοκάλι
200 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
50 γραμμάρια βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε το γάλα με το κορν-φλάουρ που έχω με την κρέμα Γιώτας πορτοκάλι και τη ζάχαρη, να λιώσουν. Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε ώστε να αρχίσουν να πήζουν και να δένουν, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού το βούτυρο και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 φέτα πορτοκάλι
1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όλα μαζί βράσιμο για 8 λεπτά

Αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα..

Αφού ψήσω τα χωνάκια τα βουτάω στο σιρόπι για 2-3 δευτερόλεπτα .  Αφήνω να κρυώσουν και γεμίζω με κρέμα πορτοκάλι πρώτα μετά με σαντιγί και τα βουτάω στα αμύγδαλα.

Αφήνω να σταθούν μίση ώρα στο ψυγείο και σερβίρω.

Τα σιροπιάζω με ζεστό σιρόπι κρύα τα χωνάκια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.