Chocolate Mojito Cake

Υλικά για το κέικ :

225g αλεύρι (η και λίγο παραπάνω)

350g ζάχαρη άχνη

85g  σκόνη κακάο (η και λίγο παραπάνω)

1½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 ½ κουταλάκι γλυκού σόδα

2 αυγά (μεγάλα)

250ml γάλα

125ml σπορέλαιο

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

150 ml καυτο νερο 

100 ml Βacardi ζεστο

χυμό από ένα lime

Εκτέλεση :  

Για το κέικ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C . Τοποθετήστε όλα τα υλικά, εκτός από το βραστό νερό και το bacardi & lime, σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και να δέσουν τα υλικά καλά μαζί. Προσθέστε το βραστό νερό στο μείγμα, λίγο κάθε φορά, μέχρι να γίνει λείο. Σιγά-σιγά προσθέστε το Bacardi και το lime και ανακατεύετε.Το μείγμα θα είναι αρκετά υγρό. Ψήνουμε στο φούρνο για 25-35 λεπτά, ή μέχρι όταν ένα μαχαίρι που εισάγεται στο κέντρο του κέικ βγαίνει καθαρό.Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς στην φόρμα του, προτού το βγάλετε.

Υλικά για την επικάλυψη και την διακόσμηση:

vanilla frosting/την σαντιγί,

χυμό από δύο λάιμ,

καστανή ζάχαρη,

δυόσμο ή μέντα και

πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Εκτέλεση για την επικάλυψη :

Για το γλάσο βανίλιας /λαιμ, χτυπήστε ελαφρά το vanilla frosting/την σαντιγί και το χυμό από δύο λάιμ σε ένα μπολ και συνεχίστε το χτύπημα το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, γυαλιστερό και συμπυκνωμένο. Τοποθστήστε την επικάλυψη στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά, ή μέχρι να είναι αρκετά παχύρευστη για να απλωθεί πάνω στο κέικ. Προσεκτικά αφαιρέστε το κέικ από το ταψί και αφήστε να κρυώσει πριν το καλύψετε με την επικάλυψη.. Eγώ προσωπικά χρησιμοποιώ vanilla frosting της betty crocker σε συνδυασμό με σαντιγί. Διακοσμήστε το κεικ με καστανή ζάχαρη, δυόσμο η μέντα και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας  Αλεξάνδρα Λαβίδα.