Chocolate brownie cake with cream Bailey’s

Chocolate brownie cake with cream Bailey’s

Υλικά

1 κουβερτούρα.

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

4 αυγά μεγάλα

150 γραμμάρια βούτυρο

Υλικά για την κρέμα Bailey’s

100 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο

1 σφηνάκι Bailey’s

Εκτέλεση

Κοσκινίζω το αλεύρι δύο φορές. Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και μόλις είναι έτοιμο βγάζω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει. Χτυπάω σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά έπειτα προσθέτω το μείγμα της κουβερτούρας σιγά-σιγά, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα .  Προσθέτω στο μείγμα το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά πάντα.  Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι, το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά.  Ετοιμάζω την κρέμα Bailey’s ανακατεύοντας τα δυο υλικά και το απλώνω πάνω στο ψημένο Chocolate brownie cake,  βάζω ξανά στο φούρνο για 5 λεπτά μόνο. Βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει για να σταθεί, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.