TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

CHOCO ORANGE & CHOCO BERRY

Οκτ 28, 2019
in Μαγειρική
CHOCO ORANGE & CHOCO BERRY
Share on FacebookShare on Twitter
Η καλύτερη συνταγή γι’αυτά τα υπέροχα μαλακά μπισκότα, γεμιστά με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και επικάλυψη σοκολάτας…
Σας υπόσχομαι ότι είναι πολύ πιο νόστιμα από τα αγοραστά…

ΥΛΙΚΑ
4 αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
100 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ κοφτό μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος
μαρμελάδα πορτοκάλι ή φράουλα ή όποια άλλη θέλουμε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το αλάτι.
και ρίχνω κουταλιά κουταλιά την άχνη.Χτυπάω λίγο ακόμα και προσθέτω 1-1 τους κρόκους και τη βανίλια.
Σταματώ το μίξερ και ρίχνω με ένα μικρό σουρωτήρι σε 3 δόσεις το αλέυρι που το έχω κοσκινίσει με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Βάζω το μείγμα σε κορνέ με στρογγυλή τρύπα μπροστά μεγάλο (θα το πάρει όλο) και αραδιάζω σε 2 ταψιά με λαδόκολλα μπαλίτσες με διάμετρο 5 εκ.περίπου σε απόσταση η μία από την άλλη.
Ψήνω στους 160 με αέρα για 10-12 λεπτά να χρυσίσουν καλά.
Δεν ξεκολάνε αμέσως γι αυτό αφαιρώ τι λαδόκολες μαζί με τα μπισκοτάκια πάνω στον πάγκο μου και τα αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν.
Βάζω στα ταψιά άλλες λαδόκολλες και αραδιάζω το υπόλοιπο μείγμα μου σε μπαλίτσες.
Βγαίνουν 4 ταψιά περίπου 40 μπισκοτάκια.
Λιώνω τη σοκολάτα μου σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και αφού κρυώσουν τα κούκις βάζω λίγη μαρμελάδα από την κάτω πλευρά του μπισκότου και αμέσως περιχύνω με ένα κουταλάκι από λίγη σοκολάτα και στρώνω λίγο την επιφάνεια. Τα τοποθετώ σε επιφάνεια με λαδόκολλα να στεγνώσει καλά η σοκολάτα.
Σημ.: Να πω ότι η μαρμελάδα μας δεν θα πρέπει να έχει πολύ σιρόπι, δηλ. να είναι όσο το δυνατό σφιχτή για να μην νοτίσουν τα μπισκοτάκια μας!
Τα δικά μου τα γέμισα με σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι και φράουλα!
Επίσης να πω ότι δεν πρέπει το μείγμα να μείνει πολύ ώρα μέσα στο κορνέ ή στο μπολ γιατί όσο μένει ξεφουσκώνουν τα αυγά…(εγώ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα), για αυτό μπορείτε να κάνετε τη μισή δόση και να ψήσετε 2 ταψιά μαζί.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Γλυκό του κουταλιού ρόδι

Γλυκό του κουταλιού ρόδι

Brexit: Οι πρέσβεις των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. συζητούν την τρίμηνη αναβολή

Brexit: Οι πρέσβεις των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. συζητούν την τρίμηνη αναβολή

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Με λιακάδα και καλές θερμοκρασίες ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Με λιακάδα και καλές θερμοκρασίες ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd