TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

CHOCO ORANGE & CHOCO BERRY

Ιαν 30, 2016
in Μαγειρική
CHOCO ORANGE & CHOCO BERRY
Share on FacebookShare on Twitter

Η καλύτερη συνταγή γι’αυτά τα υπέροχα μαλακά μπισκότα, γεμιστά με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και επικάλυψη σοκολάτας.
Σας υπόσχομαι ότι είναι πολύ πιο νόστιμα από τα αγοραστά….
ΥΛΙΚΑ :
4 αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
100 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ.αλεύρι
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ κοφτό μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος
μαρμελάδα πορτοκάλι ή φράουλα ή όποια άλλη θέλουμε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το αλάτι.
Προσθέτω 1-1 τους κρόκους και τη βανίλια.
Σταματώ το μίξερ και ρίχνω με ένα μικρό σουρωτήρι σε 3 δόσεις το αλέυρι που το έχω κοσκινήσει με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Βάζω το μίγμα σε κορνέ με στρογγυλή τρύπα μπροστα μεγάλο (θα το πάρει όλο) και αραδιάζω σε 2 ταψιά με λαδόκολα μπαλίτσες με διάμετρο 5 εκ.περίπου σε απόσταση η μία από την άλλη.
Ψήνω στους 160 με αέρα για 10-12 λεπτά να χρυσίσουν καλά.
Δεν ξεκολάνε αμέσως γι αυτό αφαιρώ τις λαδόκολες μαζί με τα μπισκοτάκια πάνω στον πάγκο μου και τα αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν.
Βάζω στα ταψιά άλλες λαδόκολες και αραδιάζω το υπόλοιπο μίγμα μου σε μπαλίτσες.
Βγαίνουν 4 ταψιά περίπου 40 μπισκοτάκια.
Λιώνω τη σοκολάτα μου σε μπεν μαρί ή στα μικροκύμματα και αφού κρυώσουν τα κούκις βάζω λίγη μαρμελάδα από την κάτω πλευρά του μπισκότου και αμέσως περιχύνω με ένα κουταλάκι από λίγη σοκολάτα και στρώνω λίγο την επιφάνεια.  Τα τοποθετώ σε επιφάνεια με λαδόκολα να στεγνώσει καλά η σοκολάτα.
Να πω ότι η μαρμελάδα μας δεν θα πρέπει να έχει πολύ σιρόπι, δηλ.να είναι όσο το δυνατό σφιχτή για να μην νοτίσουν τα μπισκοτάκια μας.
Τα δικά μου τα γέμισα με σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι και φράουλα.
Επίσης να πω ότι δεν πρέπει το μίγμα να μείνει πολύ ώρα μέσα στο κορνέ ή στο μπολ γιατί όσο μένει ξεφουσκώνουν τα αυγά (εγώ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα), γι’ αυτό μπορείτε να κάνετε τη μισή δόση και να ψήσετε 2 ταψιά μαζί.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Next Post
Σπαραγμός για τον απροσδόκητο χαμό της 39χρονης Ευθυμίας Καρατζούλη

Σπαραγμός για τον απροσδόκητο χαμό της 39χρονης Ευθυμίας Καρατζούλη

Νόμπελ Ειρήνης για τους ήρωες του Αιγαίου!-Λήγει σε 24 ώρες η προθεσμία-Ας υπογράψουμε όλοι

Νόμπελ Ειρήνης για τους ήρωες του Αιγαίου!-Λήγει σε 24 ώρες η προθεσμία-Ας υπογράψουμε όλοι

Η “Φλόγα” Τρικάλων έκοψε την πίτα της κι άναψε ελπίδες!

Η "Φλόγα" Τρικάλων έκοψε την πίτα της κι άναψε ελπίδες!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd