Choco banana της Έφης και της Γεωργίας

Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από ένα πολύ γλυκό,ενθουσιώδες και πρόθυμο κορίτσι που έχει σπουδάσει την τέχνη της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, τη Γεωργία.

Γεωργία μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ και καλή επιτυχία σε ότι κάνεις, το αξίζεις!

ΥΛΙΚΑ

2 ώριμες μπανάνες

12 μπισκότα με γέμιση σοκολάτας

12 μπισκότα πτι μπερ

1 κ.σ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

200 μ.λ. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική

4 κ.σ. άχνη ζάχαρη

3 κ.σ. κακάο

400 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ξεκινάμε βάζοντας τις μπανάνες στην κατάψυξη για 2 περίπου ώρες. Στο χρόνο αυτό,θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Όταν οι μπανάνες παγώσουν,τις πολτοποιούμε στο μούλτι. Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα βαθύ λεκανάκι και τις ανακατεύουμε πολύ καλά με το θρυμματισμένο μπισκότο. Στη συνέχεια ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη,το κακάο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και πάλι καλά,μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.Τέλος,προσθέτουμε το βιτάμ,τις νιφάδες σοκολάτας και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε και πάλι καλά. Βάζουμε το γλυκό σε κάποιο ανθεκτικό σκεύος,εγώ χρησιμοποίησα γυάλινη ταρτιέρα και διακοσμούμε με τριμμένο μπισκότο και μερικές ακόμα σοκολατένιες νιφάδες. Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 3 ώρες και στη συνέχεια το διατηρούμε στη συντήρηση.

Καλή επιτυχία!

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.