Χοιρινό σνίτσελ με τσιγγάνκη σάλτσα της Έφης

Χοιρινό σνίτσελ με τσιγγάνκη σάλτσα της Έφης

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες :


500 γρ. χοιρινό σνίτσελ
αβγό για τα πανάρισμα
φρυγανιά για το πανάρισμα
σκόρδο σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάμε το αβγό και το βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο,ενώ σε ένα δεύτερο ρίχνουμε μια ποσότητα φρυγανιάς ώστε να σχηματιστεί μια στρώση.
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και το σκόρδο σε σκόνη στα σνίτσελ.
Τα βουτάμε πρώτα στο αβγό και μετά στη φρυγανιά και τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει το πανάρισμα.
Στη συνέχεια το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

ΥΛΙΚΑ για τη σάλτσα
1 συσκευασία χυμό ντομάτας
1 μεγάλη πικάντικη ψημένη πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριιά
1 κρεμμύδι
1 κγ σκόρδο σε σκόνη
1 κγ κάρυ
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.