Χοιρινό σνίτσελ με μπασμάτι

ΥΛΙΚΑ:

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες:

500γρ. χοιρινό σνίτσελ

αβγό για τα πανάρισμα

φρυγανιά για το πανάρισμα

σκόρδο σε σκόνη

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε το αβγό και το βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο,ενώ σε ένα δεύτερο ρίχνουμε μια ποσότητα φρυγανιάς ώστε να σχηματιστεί μια στρώση.  Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και το σκόρδο σε σκόνη στα σνίτσελ.  Τα βουτάμε πρώτα στο αβγό και μετά στη φρυγανιά και τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει το πανάρισμα. Στη συνέχεια το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΜΑΤΙ :

3/4 της κούπας μπασμάτι

ελαιόλαδο

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΜΑΤΙ:

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε λάδι και όταν ζεσταθεί,περνάμε λίγο ρύζι μας.  Στη συνέχεια προσθέτουμε μιάμιση περίπου κούπα νερό και αλάτι και το αφήνουμε να βράσει χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου.  Όταν απορροφηθεί το νερό,κατεβάζουμε το ρύζι απο τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:

4 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.γ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:

Δεν έχουμε παρά να ανακατέψουμε τα υλικά σε ένα μπολάκι και στη συνέχεια να ζεστάνουμε λιγάκι τη σως στο φούρνο μικροκυμμάτων.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.