Χοιρινό με μουστάρδα και πατάτες

Χοιρινό με μουστάρδα και πατάτες…

Υλικά
1 1/2 σπάλα χοιρινή
8 πατάτες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροτριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές μουστάρδα
ρίγανη και θυμάρι
αλατι και πιπέρι
1 ποτηράκι κρασί
τον χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Κόβουμε σε μερίδες το χοιρινό μας.
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε το κρεατάκι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασάκι και προσθέτουμε το την ρίγανη το θυμάρι την μουστάρδα το αλατοπίπερο.
Συμπληρώνουμε νεράκι και το αφήνουμε να βράσει.
Στον χρόνο που βράζει το κρεατάκι μας εμείς τηγανίζουμε τις πατάτες και όταν είναι έτοιμο το κρέας και αφού προσέχουμε να υπάρχει αρκετή σαλτσούλα στην κατσαρόλα τότε ριχνουμε τις πατατες και το λεμόνι και τ’ αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις ακόμα το φαγάκι μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).