TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Χοιρινό με λιαστές ντομάτες και γραβιέρα τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα

Σεπ 15, 2018
in Μαγειρική
Χοιρινό με λιαστές ντομάτες και γραβιέρα τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα
Share on FacebookShare on Twitter
Θέλει λίγο προσπάθεια, όμως αξίζει για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή την οικογένεια σας…

ΥΛΙΚΑ:
2ΟΟ γρ. αμπελόφυλλα ζεματισμένα και στραγγισμένα καλά
Υλικά για την γέμιση:
1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο σε μικρούς κύβους
15Ο γρ. τυρί γραβιέρα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή μια κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες και κομμένες λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι αποξηραμένο
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
Υλικά για την σάλτσα γιαουρτιού:
1 κεσεδάκι γιαούρτι ή 2ΟΟ γρ. χύμα
1 κουτ. σούπας αλεύρι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι ζωμό από το ταψί που ψήθηκε το φαγητό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί της γέμισης και την χωρίζετε στα δυο για να φτιάξετε δυο ρολά.  Χωρίζετε και τα αμπελόφυλλα στα δυο. Στρώνετε πάνω στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινοχαρτο και μια λαδόκολλα στο ίδιο μέγεθος από πάνω. Απλώνετε τα μισά αμπελόφυλλα με την γυαλιστερή μεριά προς τα κάτω και βάζετε το κρέας, το καλύπτετε με τα αμπελόφυλλα και προσπαθείτε να δώσετε με τα χέρια σας ένα τετράγωνο σχήμα.  Σκεπάζετε πρώτα με την λαδόκολλα και μετά με το αλουμινοχαρτο.  Βάζετε σε ένα τετράγωνο ταψί ή πυρέξ μαζί με 3 κούπες νερό και ψήνετε στους 18Ο βαθμούς για μια ώρα σκεπασμένα. Τελος ανοίγετε με προσοχή και ψήνετε άλλη μισή ώρα για να πάρουν χρώμα.  Προσπαθήστε να μείνει ζουμί μέσα στο ταψί, θα χρειαστούμε ένα φλιτζάνι για την σως γιαουρτιού.  Αν δείτε ότι δεν έχει προσθέστε άλλο ένα φλιτζάνι πριν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο.   Αφήστε να κρυώσουν τα ρολά καλά και μετά βγάζετε το αλουμινοχαρτο και την λαδόκολλα.  Κόψτε σε τετράγωνες φέτες και ρίξτε από πάνω την σάλτσα γιαουρτιού.
Εκτέλεση για την σαλτσα :
Διαλύστε το αλεύρι στο λεμόνι και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά.  Τα βάζετε όλα μαζί σε κατσαρολακι και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράσει η σάλτσα.  Αφήστε λίγο να πήξει και την κατεβάζετε από την φωτιά πριν σας κόψει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Trend report: Οι βασικές τάσεις για τη σεζόν που έρχεται

Trend report: Οι βασικές τάσεις για τη σεζόν που έρχεται

Πως να φτιάξεις το δικό σου φυσικό σαμπουάν

Πως να φτιάξεις το δικό σου φυσικό σαμπουάν

Κόκκινο κρασί: 8 λόγοι για να το προτιμήσετε

Κόκκινο κρασί: 8 λόγοι για να το προτιμήσετε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd