Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και καραμελωμένα κρεμμύδια

Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και καραμελωμένα κρεμμύδια…

Υλικά :

1 κιλο σε μπουκίτσες κρέας χοιρινό κατά προτίμηση ψαρονέφρι ή  από λαιμό

4 μεγάλα κρεμμύδια

10 κουταλιές βιταμ

2 κουτ. της σούπας ζάχαρη καστανή

6 κουτ. της σούπας ξίδι απο κρασί

1/2 ποτ. του κρασιού σάλτσα σόγιας

1 ποτ. του κρασιού κόκκινο κρασί

1 φύλλο δάφνης

λίγο αλεύρι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόψτε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, προσθέστε τις 5 πρώτες κουταλιές βιταμ και τσιγαρίστε καλά το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα προσθέστε την ζάχαρη και το κρασι,αφηστε λίγο να εξατμιστεί και αποσύρετε από την φωτιά. Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέστε το υπόλοιπο βιταμ και αφού το έχετε κόψει το κρέας σε μικρές μπουκίτσες το αλευρώνεται και το σοτάρετε μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα .Προσθέστε το χοιρινό στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και σβήστε με το κρασί και την σάλτσα σόγιας, ανακατέψτε,ρίξτε λίγο αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή από μόνη της ρίξτε πιπέρι και απολαύστε…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.