Χοιρινό κότσι στο φούρνο με πατάτες

Χοιρινό κότσι στο φούρνο με πατάτες…

Υλικά:

1 μεγάλο χοιρινό κότσι

1 κιλό πατάτες

ρίγανη

θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

κόκκινη γλυκιά πάπρικα

σκόνη σκόρδου

2 σκελίδες σκόρδο

χυμό από 1 λεμόνι

ελαιόλαδο και

νεράκι μέχρι την μέση του ταψιού

Εκτέλεση:

Βάζουμε το χοιρινό κότσι στο ταψί το οποίο το έχουμε από βράδυ με αλάτι, σκόνη σκόρδου, θυμάρι, κόκκινη γλυκιά πάπρικα και πιπέρι στο ψυγείο.  Το δικό μου είναι μαριναρισμένο από το Χασάπη.  Κόβουμε πατάτες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ελαιόλαδο, σκορδάκι και νεράκι.  Ψήνουμε σε αντιστάσεις το φαγητό και σε προ θερμασμένο φούρνο για κανένα δίωρο (1:30 ώρα θα είναι σκεπασμένο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο μετά ανοίγουμε για να κάνει χρώμα).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.